MENIU

Cozmin Guşă: România va avea o președinție falsă la Consiliul Uniunii Europene

"România va avea o președinție falsă la Consiliul Uniunii Europene". Este opinia consultantului politic Cozmin Gușă, exprimată la Cluj, în cadrul unui workshop dedicat preluării de către România a președinției Consiliului UE. 

Printre cei care au luat parte la eveniment se numără și Matthew Rhodes, profesor al Institutului George Marshall.

"Este un privilegiu pentru noi să îl avem aici pe profesorul Matthew Rhodes, cred că este aici a patra oară, este un prieten al departamentului nostru. Vă mulţumesc, profesore Rhodes! De asemenea, este o onoare pentru noi să îl avem printre noi pe domnul Cozmin Guşă, cred că este a treia prezenţă a dânsului aici, în departamentul nostru", a spus Claudiu Milea, director departamentul de studii internaționale și istorie contemporană.

"Voi începe să discut puţin despre preşedinţia română a Uniunii Europene. Credeţi sau nu, vom avea o preşedinţie falsă. De ce? Pentru că lipsa unui obiectiv, lipsa unor oameni pregătiţi să administreze şi să managerieze această preşedinţie, transformă preşedinţia noastră într-una falsă. Acesta este adevărul, trebuie să recunoaştem acest lucru între noi. Nu suntem în public, dar trebuie să admitem această concluzie. Vedem ce se întâmplă, cât de puţin pregătiţi suntem. Deci vorbim despre o preşedinţie falsă", a afirmat Cozmin Guşă.

"România trebuie să fie realistă în privinţa posibilităţilor şi a limitelor, dar cred că poate folosi preşedinţia aceasta ca o oportunitate pentru a înainta propuneri concrete de a aborda diferenţele şi pentru a crea încredere între diferitele tabere din Statele Unite şi Europa", a zis şi Matthew Rhodes, profesor la Institutul George C. Marshall.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă președinție falsă