MENIU

Cozmin Gușă, despre scandalul Bîstroe: „Nu are nimic de-a face cu războiul și Ucraina, ci doar cu interesele financiare ale SUA. Americanii vor să exporte grâul ucrainean”

Foto arhivă

Consultantul politic Cozmin Gușă merge pe ipoteza conform căreia, deciziile de adâncire a Canalului Bîstroe, au legătură doar cu interesul financiar al americanilor de a transporta cerealele ucrainene. Gușă consideră că Zelenski nu ar fi făcut nicio mișcare în acest sens, dacă nu ar fi primit acordul lui Zelenski și al ministrului de Externe.

„Noi nu vorbim aici despre interese de război. Noi vorbim aici despre interese comerciale ale marilor companii americane din domeniul cerealelor. Punct! Facebook este o companie americană, una dintre cele cinci mari companii americane care, practic, conduc lumea astăzi. Facebook, Google, Apple, Amazon și Microsoft. Iar faptul că ne sunt blocate mesaje care scot în evidență anumite inadvertențe, este din cauza intereselor economice care se întrepătrund. Am informații certe că domnul Iohannis a fost informat, încă din vara anului trecut de aceste lucrări, că pentru interesele comerciale ale companiilor Monstanto, Cargyll și DuPont, care dețin 40% din terenul arabil al Ucrainei, se vor începe lucrări de dragare, care să asigure transportul cerealelor ucraienen, în condițiile în care americanii se temeau că rușii vor bloca aceste transporturi. Vă aduceți aminte de acordul negociat de Erdogan între ruși și ucraineni, chiar dacă era vorba, de fapt, de americani acolo, pentru transportul grâului, orzului, porumbului, ovăzului, care trebuia să ajungă, se zicea, la popoarele sărace din Africa. Nu. Americanii le-au vândut la suprapreț, repet, americanii, ucrainenii nu au nicio vină în chestia asta, au vândut la supreapreț, inclusiv fermierilor spanioli, care își îngrașă porcii cu grâul din Ucraina, al americanilor, în condițiile în care marii producători români stau cu grâul în depozite, le putrezește, pentru că nu pot să folosească infrastructura noastră. Deci, vorbim despre un interes pur comercial situat undea între 50 și 70 de miliarde de dolari, pentru care este sacrificată Delta Dunării, pentru care noi ne-am rupe hainele de pe noi. Nu este nimic legat de război, nu este nimic adevărat din ce a spus Klaus Iohannis, nu este nimic legat de Ucraina, este legat de decizia americanilor. Pentru că, altfel, niciodată, Zelenski, cât e el de obraznic, nu ar fi îndrăznit să facă așa ceva și niciodată nu ar fi făcut-o, dacă nu ar fi avut aprobarea lui Klaus Iohannis și a ministrului de Externe. Asta este realitatea”, a declarat consultantul politic Cozmin Gușă în emisiunea ROMÂNIA SUVERANĂ

 

Mai multe articole despre:
cozmin gusa canalul bistroe ucraina romania sua