MENIU

Cozmin Guşă, despre demisia lui George Maior: "Pleacă de la conducerea SRI cu fruntea sus"

<p>Cozmin Gușă</p>

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat în direct, la Realitatea TV, plecarea lui George Maior din fruntea SRI.

"George Maior a avut un mandat lung şi consistent. A reuşit într-o situaţie complicată, cu o calamitată clasă politică, să facă credibil parteneriatul strategic cu Statele Unite, ceea ce nu e puţin lucru. Îl cunosc de foarte mult timp pe George Maior. Eu văd această demisie a sa doar ca pe un sfârşit de etapă şi începutul a altceva. Nu m-aş duce la interviul cu Dan Andronic, fiecare dintre noi ne exprimăm într-un anume fel şi putem fi înţeleşi într-un altfel de către unii unii care nu doresc să ne înţeleagă aşa cum am dorit noi să ne exprimăm. Nu putem să comparăm reformarea SRI-ului din ultimii ani cu ceea ce se întâmplă la Curtea Constituţională. Motivul pentru care George Maior şi-a dat demisia poate fi legat de primul său anunţ, poate fi legat de înţelegerea reaşezării treburilor noului preşedinte Klaus Iohannis.

Maior pleacă din fruntea SRI cu fruntea sus, a adăugat consistenţă actului de conducere a unui serviciu de informaţii. Cuplul pe care l-a făcut cu generalul Florian Coldea a fost un cuplu de mare succes, cu activităţi şi iniţiative complementare, care este de aşteptat să se regenereze. Rareş Bogdan promite o emisiune pe acest subiect de la ora 21:00, în care cu plăcere o să fiu invitat.

Nu ştiu dacă este lista scurta. Sunt anumite criterii, probabil că preşedintele în funcţie va face cunoscute, la momentul potrivit al nominalizării, şi criteriile nominalizării. Simplu nu este. E vorba de parteneriatul cu SUA, e vorba de România într-o stare de cvasi-război, dacă ne gândim la ce se va întâmpla în Ucraina, e vorba de cineva cu expertiză în a continua munca. E complexă propunerea pe care trebuie s-o facă Iohannis. Noul director al SRI vine în vremuri de cvasi-război, chiar dacă are o structură bine pusă la punct, bine relaţionată în parteneriatul strategic, este nevoie de un om cu bune cunoaşteri ale acestor realităţi geo-strategie care se desfăşoară în jurul României, ba chiar şi în România", a spus Cozmin Guşă.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă George Maior