MENIU

CNA, din nou cu ochii pe Realitatea TV

Cozmin Guşă, în emisiunea România 2019. Foto: Cristian Otopeanu

Emisiunea ”România 2019” a intrat în atenția Consiliului Naţional al Audiovizualului, după ce au fost depuse trei plângeri. Cozmin Gușă, realizatorul talk-show-ului de la Realitatea TV, a fost audiat joi de membrii CNA. 

Realizatorul emisiunii "România 2019" a fost invitat să răspundă reclamațiilor depuse pentru edițiile realizate la Târgu Mureș, Harghita, Brașov şi Focşani.

UPDATE 5: Alexandru Kocsis Cristea, membru CNA, a propus sancționarea postului nostru cu 15.000 lei amendă pentru afirmația "bozgor împuțit", făcută de invitatul Bădulescu în data de 20.03.2019, la emisiunea România 2019. "Nu mi se pare că atitudinea D-lui Gușă a unui moderator moderat.", a justificat Kocsis.

Propunere de amendă 15.000 lei, 5 voturi PRO, și propunere de 5.000 lei, 2 voturi PRO. Realitatea TV a scăpat de amendă!

 

UPDATE 4: Care mai e situația financiară a postului?

Gusa: D-le Cristea, încă o dată îmi cer eu scuze pentru ce s-a întâmplat cu cartea dvs în acea emisiune. Legat de DNA, avem un an vechime asteptand probe

Cristea: Sunteți singura tv care și-a asumat o poziție publică.

Gușă: Noi acum ne aflăm într-un litigiu ca același complet a dat o decizie și a contrazis-o. Se va tranșa în justiție. Au mai fost niște șicane, dar ne asumăm. Cu spațiul. Suntem în regula.. nu sunt probleme de salarizare. Deși și acolo n- au fost blocate conturile de 8 ori în 10 zile
Realitatea merge mai departe. Când vor fi vești noi tot de la dvs vin.

UPDATE 3: Cozmin Guşă "Regret tonul poate prea vehement al lui Octavian Hoandră, el s-a enervat şi a făcut un mic infarct, este un om care are 3 stenturi."  
 
UPDATE 2: Referitor la emisiunile care au fost lansate atacuri la adresa unor lideri ai UDMR, Cozmin Guşă a explicat că liderii maghiari au fost invitaţi să parcicipe la emisiuni, pentru a asigra echilibrul, însă au refuzat,. "Am discutat neoficial cu Laslo Borbelz, îl ştiu de mult timp, am vorbit cu Peter Ferenc, preşedintele CJ Mureş, dar până la urmă au decia să nu participe nici la Târgu Mureş, nici la Topliţa. I-am invitat să intre prin telefon, nu au intrat. (...) Eu nu sunt şovin, invit în emisiune emisiune invit oameni care au scria carti, care nu incită. Tot ce s-a discutat în acea emisiune a fost bazat pe argumentaţii şi studii făcute de 20 de ani", a afirmat Cozmin Guşă.
 
UPDATE 1. Se analizează fragmente din emisiunea "România 2019" din 8 martie, realizată la Topliţa.

UPDATE Şedinţa CNA a început cu analizarea unor fragmente din emisiunea "România 2019" din 7 martie, realizată la Târgu Mureş.

Tot în şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului va fi discutată și o altă reclamație făcută împotriva postului Realitatea TV, pentru emisiunea ”Legile Puterii”, moderată de Denise Rifai, ediția din 26 martie.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Realitatea Tv denise rifai