MENIU

Cozmin Gușă: Cazul pedofilului trebuie să fie temă de discuție în cabinetul prim-ministrului

<p>ORA 19.00, TALK NEWS: Cozmin Guşă, despre cele mai fierbinţi subiecte ale momentului</p>

Analistul politic Cozmin Gușă a declarat, în direct la Realitatea TV, că prim-ministrul Mihai Tudose și ministrul de Interne Carmen Dan trebuie să dea explicații, în cazul agentului de poliție acuzat de pedofilie, de ce nu a fost prins mai devreme, ci în trei zile de la comiterea faptelor.

”Noi aflăm în această dimineață că acest pedofil este angajat într-o structură și are colegi care îl cunosc și acea structură s-ar fi chinuit să-l identifice. Și făceau apel la cetățeni și puneau recompensă pe internet, în condițiile în care acest om era colegul lor.


Cum să mă simt eu în regulă ca cetățean, copiii mei, orice bărbat care are soția, prietena, fiica, posibilă victimă a acestor prădători, în condițiile în care cineva din categoria acelor care ar trebui să le apere face asemenea acte. Să zicem că aceste controale psihologice nu îi depistează. Incredibil! Cum să se facă asemenea controale formale la acest nivel, când ele ar trebui să fie cele mai drastice. Eu am înțeles că nu ne testăm politicienii, dar din punct de vedere psihologic și psihiatric, nu ne testăm polițiștii?”, a comentat Cozmin Gușă cazul care a zguduit România în perioada recentă.

Consultantul politic se întreabă cum nimeni din cadrul MAI nu l-a reclamat mai devreme pe polițistul pedofil, având în vedere că acesta a fost descoperit după 72 de ore de la producerea faptelor.

”Cum nimeni din structura ministerului de Interne, din structura Poliției Rutiere, deși a fost văzut la televizor de trei zile și au fost mobilizați toți agenții din structură, nu a spus că ”este colegul nostru”. Petrec mii de ore pe an împreună, cel puțin cei din echipajele cu care a monitorizat circulația, și n-a venit nimeni care să zică ”el este colegul meu cu care stăteam să testăm alcoolemia șoferilor”? Nimeni din conducere, care îl știa, cei care l-au verificat, medicii care l-au testat, nu au putut să spună că era colegul lor? Ce au așteptat? Au vrut să-l facă scăpat?

Vorbim de trei zile. Un polițist nu este la fel de greu de găsit ca mine, ca oricine care are două zile libere și pleacă în concediu. Și toți de la Realitatea sunt mai ușor de găsit în zile libere, pentru că acesta este mersul lucrurilor într-o redacție. Dar un polițist care poate să fie tot timpul găsit și poate fi monitorizat. Acest gen de scuze nu pot fi concepute și întârzierea de 72 de ore este foarte gravă”, a declarat Cozmin Gușă.

Gușă spune că ministrul Carmen Dan ar trebui să dea explicații pentru acest caz:

”Aștept poziția ministerului de Interne, pentru că aceasta nu este orice structură: un ministru răspunde pentru un caz care a cutremurat România. Cu toții avem copii la școală, avem nepoți, tuturor le este frică că acest caz poate să prolifereze. Depistarea foarte rapidă a acestor pedofili ne conferă siguranță și nu îi încurajează pe alții să facă asemenea acte. Acesta este un om bolnav, iar un om bolnav dacă vede că durează atât până când să fie găsit, își face fel de fel de calcule. Dacă atât de greu e cu imagini, în condițiile în care, repet, este vorba de un polițist.

Trebuie să o vedem pe doamna Carmen Dan cum iese din vârtejul acesta al jocurilor politice din PSD și pentru scaunul dânsei și ne spune cu precizie ce se întâmplă și cum a fost posibil să nu fie prins în cele trei zile de căutări ale colegilor lui.”

Totodată, consultantul politic susține că tema pedofilului polițist ar trebui să fie dezbătută de urgență în cabinetul premierului Tudose.

”Eu cred că trebuie să fie o temă urgentă de discuție în cabinetul primului ministru. În afară de subordonarea politică pe care o are doamna Carmen Dan, cred că prim ministrul trebuie să fie primul care se sesizează. El a fost mandat să administreze România”, a conchis Gușă.