MENIU

Cozmin Gușă, după plecarea lui Tudose: "Ne așteptăm la strategii de descăunare a lui Liviu Dragnea"

Judo. Cozmin Guşă anunţă modificări după Europeanul de la Varşovia

Consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că plecarea lui Mihai Tudose anunță și „descăunarea lui Liviu Dragnea”. Acesta a comentat situația din România precizând că pare mai degrabă „comică” dacă nu ar fi în joc soarta țării. „Trăim într-un ospiciu numit România. Trebuie să trecem de la geopolitică la psihiatrie”, a spus Gușă la REALITATEA TV. 

Consultantul politic Cozmin Gușă a făcut haz de necaz și a declarat la REALITATEA TV că „trebuie să trecem de la geopolitică la psihiatrie” și că putem vorbi de un comportament tip bipolar. „Se întâmplă scene pe care nu ni le puteam închipui”, a declarat Gușă care a comentat poziția de „tătucă” a șefului PSD care imaginează scene similare cu alegerea unui nou Papă.  

E foarte comic Liviu Dragnea dacă n-ar fi în joc soarta țării, a oamenilor. Programul e foarte prost, guvernarea care s-a înecat de două ori nu are cum să fie bună. Când am auzit cifrele de cvasiunanimitate m-am gândit la cât de mare și de prost a devenit PSD. Nu era prost”, a declarat Cozmin Gușă, care a explicat că au ajuns la conducere parveniții care cărau gențile. „PSD a ajuns să fie condus de unii care veneau la ședințele de conducere și cărau gentile, fumau. Ăștia au ajuns la CexN. Observam în privirea lor că nu s-ar califica în astfel de poziții”, a declarat Cozmin Gușă.  

Suspendarea lui Klaus Iohannis ar bloca România

Consultantul a mai spus că o posibilă suspendare a președintelui ar fi în detrimentul țării. „Țara se blochează pentru câteva luni. Nu vom lua parte la reconstrucția UE. Klaus Iohannis va fi mai puțin puternic dacă se ia decizia suspendării. Vizita prim-ministrului Japoniei de marți va fi o vizită ratată”, a declarat Gușă la REALITATEA TV. 

Tudose nu a vrut să lupte

Premierul Mihai Tudose nu a vrut să lupte luni este părerea consultantului politic. „Nu a vrut să lupte astăzi, a calculat că există o supermajoritate care va veni împotriva lui, nu a crezut în Gabriela Firea”, a explicat Gușă.

Partea bună a acestei demisii, spune consultantul politic, este că liderii din PSD și-au dat seama că Dragnea trebuie să plece. „Astăzi a votat împotriva lui Marian Oprișan, cel care l-a preluat pe Dragnea din PD la PSD, nașul politic al lui Liviu Dragnea. Astăzi, Dragnea a primit o palmă morală. Ne așteptăm la strategii de descăunare a lui Liviu Dragnea”, a conchis consultantul politic la REALITATEA TV. 

Reamintim că PSD a decis, prin vot, în ședința de luni, 15 ianuarie, retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose. Drept urmare, Mihai Tudose a demisionat. Este al doilea premier demis de PSD într-un interval de şase luni. Tudose a spus că nu a dorit să rupă partidul, și a anunțat că pleacă cu zâmbetul pe buze. În replică, Liviu Dragnea a anunțat într-o coferință de presă pe care a susținut-o singur, că în cadrul CexN s-a votat propunerea ca Mihai Tudose să demisioneze: au fost 60 de voturi ”pentru”, 4 ”abțineri” și 4 voturi ”împotrivă”. Mai mult,  Liviu Dragnea a spus, referitor la cei doi  premieri demiși, pe care el i-a propus: ”Se pare că eu am mână foarte proastă. Nu doar acum, ci în ultimii 10 ani”.