MENIU

Cozi URIAȘE la intrarea în țară! MII de români se întorc din vacanță - Carantină obligatorie pentru cei nevaccinați

Cozi URIAȘE la intrarea în țară! MII de români se întorc din vacanță - Carantină obligatorie pentru nevaccinați

Noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic a intrat în vigoare de duminică, 1 august. Grecia, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români, a fost inclusă pe lista roşie, ca urmare a creşterii incidenţei. Persoanele vaccinate care vin de acolo și din celelalte țări din zona roșie nu vor intra în carantină. Și copiii mai mici de 6 ani sunt exceptați de cele 14 zile de izolare. De sâmbătă, românii au luat cu asalt frontierele, pentru a evita carantina de două săptămâni, așteptând și peste două ore până au intrat în țară, înainte ca noile măsuri să intre oficial în vigoare. În continuare este  trafic intens în mai multe puncte de trecere de pe graniţa de vest şi de pe cea de sud a României, la intrarea în ţară pe benzile dedicate autovehiculelor.

Sunt cozi uriașe la granița cu Ungaria, la Nădlac, și duminică, 1 august. Mii de români aflați în concediu se întorc în țară în acest weekend. De sâmbătă, traficul a fost ridicat, în special în punctele vamale din regiunea de vest a României.

Aglomerație este și la ieșirea din țară. În luna august vor urma mai multe zile de trafic intens, fiind luna concediilor și vacanțelor.

Timpi mari de așteptare se înregistrau la ieșirea din țară la Vaa Nădlac II, de 60 de minute: Intrare: 10 artere si 2 statii mobile; Iesire: 6 artere. Trafic intens-numar foarte mare de calatori si mijloace de transport care se prezinta pentru verificarile de frontiera pe ambele sensuri, anunță Poliția de Frontieră. Și la punctele de trecere de la Ostrov, Turnu sau Vama Veche, așteptarea pentru intrare era de 40-50 de minute. La ieșirea din România, timpi mari de așteptare la vamă erau la Giurgiu - 50 de minute, la Petea - 30 de minute, și la ieșire, și la venirea în țară: Iesire: 4 artere - TRAFIC INTENS, numar foarte mare de persoane/mijloace de transport prezente la control pe sensul de intrare, potrivit Politiei de Frontieră.

HAOS la intrarea în țară! Frontierele, asaltate de românii care revin din concedii și vor să evite carantina - ZECI de minute de așteptare

România a actualizat LISTA statelor cu risc epidemiologic joi, pe 29 iulie. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare din 1 august. În zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Doar oamenii vaccinați și cei care au făcut boala nu vor fi obligați să stea în carantină la întoarcerea în țară. Astfel, persoanele care revin din zonele incluse în zona ROȘIE se impune carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România, excepțiile fiind: persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile, persoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile și copiii până la vârsta de 6 ani, iar cei de 6-16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Grecia a intrat în zona ROȘIE - Carantina este OBLIGATORIE! LISTA țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată - Document

În zona roşie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;
 
În zona galbenă au intrat:
•din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe;
•din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;
 
-în zona verde au intrat: Oman, Paraguay şi Uruguay.