MENIU

Cozi INFERNALE la metrou: Stația Piața Unirii, complet blocată! Răspunsul Metrorex - VIDEO

Cozi INFERNALE la metrou! Stația Piața Unirii, complet blocată VIDEO

Magistralele 1 și 2 ale stației de metrou Piața Unirii au fost blocate, miercuri dimineaţă, din cauza noilor porți inteligente instalate de curând, dar și a faptului că Metrorex a decis să înceapă lucrările la una dintre intrări. În urma incidentului, reprezentanții Metrorex au transmis un comunicat prin care prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat și subliniază că a luat măsuri pentru decongestionarea traficului. 

UPDATE: "Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat urmare a aglomerației înregistrate în stațiile unde se efectuează lucrările de control –acces și face apel la înțelegerea acestora, pentru evitarea intrării în stație a unui volum foarte mare de persoane. Metrorex a luat  măsuri  pentru deplasarea în siguranță a călătorilor în perioada lucrărilor de modernizare a instalațiilor de control acces. Astfel, ca urmare a situațiilor de supraaglomerare semnalate la orele de vârf, au fost alcătuite echipe mixte din angajații Metrorex și personal de pază, pentru acordare de asistență și îndrumarea călătorilor. Fiecare agent de stație este prezent în aceste zone aglomerate, pentru a transmite Dispeceratului Central evoluția situației din teren și luarea de măsuri în funcție de situația dată", se arată în comunicatul remis de Metrorex. 

În document se menționează că numărul porților de acces în stație a fost mărit și s-a avut în vedere modificarea fluxurilor de intrare-ieșire în funcție de traficul de călători pe intervale orare, dar și că, pentru a înlesni accesul călătorilor în stație, au fost afișate pictograme cu modul corect de utilizare a cartelelor.

Totodată, Metrorex transmite că lotul existent și funcțional de cartele va fi schimbat cu un nou design, la finalizarea tuturor lucrărilor de modernizare control-acces. 

Tipic românesc. Noile porţi inteligente instalate la metroul bucureştean mai mult încurcă accesul decât să-l fluidizeze. La staţia Unirii s-a ajuns, miercuri dimineaţă, la un adevărat scandal. 

Potrivit Realitatea TV, oamenii sunt nervoși și revoltați de faptul că Metrorex a decis să înceapă lucrările la o oră de vârf.

Același lucru s-a întâmplat și marți seară, la stația de metrou Pipera, unde de asemenea s-a produs un blocaj din cauza fluxului mare de oameni. 

Mai multe articole despre:
metrou cozi piaţa unirii