MENIU

COVID-19 lovește când te aștepți mai puțin! A murit de coronavirus la 3 zile după ce s-a imunizat cu doza booster

Deces COVID femeie Suceava

Caz ȘOCANT la Suceava! O femeie în vârstă de 50 de ani a murit din cauza infecției cu COVID-19 la doar câteva zile după ce s-a imunizat cu cea de-a treia doză a vaccinului împotriva noului coronavirus. Deși s-a internat în spital imediat ce a început să se simtă rău, femeia a reușit să prindă un loc la ATI cu doar câteva ore înainte să-și piardă viața. 

Potrivit presei locale, femeia a murit în seara zilei de 6 octombrie, cauza decesului fiind infecția cu COVID. Ea se vaccinase cu doza booster pe data de 3 octombrie, mai exact cu 3 zile înainte să survină decesul. 

Medicii susțin că femeia le-a spus, la internare, că a doua zi după vaccinare, respectiv pe 4 octombrie, a avut contact cu o persoană pozitivă COVID-19, iar după acest moment a început să se simțit rău.

O zi mai târziu, mai exact pe 5 octombrie, aceasta s-a prezentat la spital, unde a și fost internată cu o  saturație de oxigen sub 50%.

Deși a fost pusă pe oxigen, starea ei s-a agravat continuu. Pe 6 octombrie a fost transferată în UPU pentru a fi ventilată non-invaziv, însă a trebuit să fie, de asemenea, intubată. Femeia a reușit să prindă un pat la ATI abia în dupăa-amiaza zilei de miercuri, 6 octombrie, însă acest lucru nu a mai ajutat-o. Starea ei de sănătate s-a deteriorat de la o oră la alta, seara survenind decesul.

Moldova este puternic lovită de valul 4 al pandemiei de Covid-19. În judeţul Suceava, secţiile dedicate pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt arhipline. Managerii spitalelor cer ajutorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) pentru a putea trata în continuare şi pacienţii cu alte boli, relatează Realitatea PLUS. 

Probleme și la Iași, acolo unde ambulanţele cu pacienţi COVID fac coadă în fața unităților medicale. Aceste sunt nevoite să aştepte la rând ca să îşi lase pacienţii, iar cozile se intind până în stradă.

Spitalul de Boli Infecţioase este sufocat de bolnavi, iar situatia persista de aproape două săptămâni. Practic, pentru ca nu mai sunt locuri pentru pacienții pozitivi COVID, ambulanțele așteaptă în curțile unităților medicale până când se eliberează câte un pat.