MENIU

COVID-19, Constanța: Planul Alb de organizare a sistemului sanitar

constanta

În contextul răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României, DSP Constanța a elaborat un Plan Alb de organizare a sistemului sanitar din județul Constanța, aprobat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Cu ajutorul acestui plan, au fost desemnate unitățile medicale principale și cele suport de tratare a persoanelor confirmate cu COVID-19, informează prefectura Constanța printr-un comunicat.

În prima linie de combatere a noului coronavirus se află Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, dedicat exclusiv tratării bolnavilor COVID-19. Unitatea medicală are un număr total de 120 de paturi, dintre care ocupate sunt 98. Din acest număr, 95 de pacienți sunt confirmați, iar 3 prezintă suspiciuni. În Terapie Intensivă sunt ocupate, în acest moment, 8 dintre cele 10 paturi disponibile la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Spitalul secundar de tratare a bolnavilor COVID-19 este Spitalul de Pneumoftiziologie din Palazu Mare, cu un total de 88 de paturi disponibile. Dintre acestea, 14 sunt ocupate de pacienți care prezintă suspiciuni de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Citește continuarea pe realitateadeconstanta.net.

Mai multe articole despre:
Constanta spitale covid-19