MENIU

COVID-19 China. Virusul, descoperit pe ambalaje de fructe de mare congelate

Coronavirusul, descoperit pe ambalaje de fructe de mare congelate din China

Autorităţile din China au anunțat că au descoperit prezenţa noului coronavirus pe ambalaje de fructe de mare congelate importate şi transportate din oraşul port Dalian. Originea produselor nu a fost însă făcută publică. Autoritățile susțin că fructele de mare nu au ajuns pe piața locală. În plus, persoanele care au manipulat marfa au fost testate negativ cu Sars-Cov-2.

Virusul a fost descoperit pe suprafaţa exterioară a ambalajelor cu fructe de mare congelate. Potrivit autorităților, acestea au fost cumpărate de trei companii din Yantai, un oraş-port din provincia estică Shandong, și proveneau dintr-un transport de bunuri importate, aduse în Dalian. Despre originea transportului nu se cunosc însă detalii.

O parte din fructele de mare achiziţionate de cele trei companii au fost procesate pentru export, în timp ce restul au fost depozitate şi nu au ajuns încă pe piaţă, au menționat autoritățile. Întrebat dacă fructele de mare procesate au fost exportate, un membru al personalului din cadrul unei unităţi din Yantai care gestionează răspunsul la epidemia de coronavirus a refuzat să ofere mai multe informaţii la solicitarea Reuters, indicând comunicatul emis de conducerea oraşului Yantai, precizează Agerpres.  Produsele au fost sigilate, iar persoanele care au manipulat marfa au fost plasate în carantină, rezultatul testului Covid-19 fiind negativ.

În orașul port Dalian, la finalul lunii trecute a fost confirmat un focar de Covid-19 la o companie de procesare a fructelor de mare. De atunci, numărul noilor infectări a crescut la aproximativ 100.

În iulie, autorităţile vamale din Dalian au mai descoperit prezenţa coronavirusului pe ambalaje de creveţi congelaţi importaţi din Ecuador. Ulterior, China a suspendat importurile de la trei producători din această ţară.