MENIU

Costescu cere Autorității Aeronautice Civile să finalizeze pe 17 martie investigația de la TAROM

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a reacționat, miercuri seară, după ce mai mulţi angajaţi TAROM, nemulţumiţi de unul dintre directorii Departamentului Tehnic dar şi de plata unor ore suplimentare, au declanșat un protest spontan.

Ministrul Dan Costescu a solicitat Autorității Aeronautice Civile din România să finalizeze joi, 17 martie, investigația de la Tarom.

Mai mult el a recomandat "întrunirea de urgență a Consiliului de Administrație al Tarom care să ia act de concluziile raportului, de situația generală creată în companie și să acționeze conform atribuțiilor legale".

Ministrul Transporturilor a făcut apel la angajaţii şi managementul companiei să-şi "desfășoare activitatea în condiții normale, fără a periclita regularitatea zborurilor și siguranța pasagerilor".

"După acțiunea de protest a salariaților TAROM din cadrul Direcției Tehnice, desfășurată pe parcursul zilei de astăzi, 16 martie, solicit atât angajaților companiei, cât și managementului executiv să își desfășoare activitatea în condiții normale, fără a periclita regularitatea zborurilor și siguranța pasagerilor", se precizează într-un comunicat de presă.

Protest spontan la Tarom! Peste 100 de angajați au manifestat

"Întârzierile repetate ale curselor Tarom, tratarea necorespunzătoare a pasagerilor și comunicarea defectuoasă a managementului cu angajații riscă să afecteze imaginea companiei. Toate acestea, coroborate cu incidentul în care a fost implicată aeronava Tarom la Budapesta, mă determină să solicit Autorității Aeronautice Civile din România, conform competențelor instituției, să finalizeze mâine, 17 martie 2016, investigația de la Tarom.

De asemenea recomand întrunirea de urgență a Consiliului de Administrație al Tarom care să ia act de concluziile raportului, de situația generală creată în companie și să acționeze conform atribuțiilor legale", mai precizează documentul.

Un avion al companiei TAROM, aterizare de urgenţă pe Aeroportul din Budapesta