MENIU

Costel Alexe: „Suntem prima autoritate de mediu din Europa care va avea o rețea proprie de senzori”

Costel Alexe, ministrul Mediului, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă că instituția pe care o conduce este prima autoritate din Europa care are o rețea proprie de senzori.

„Vă informez că suntem prima autoritate de mediu din Europa, care va avea o rețea proprie de senzori în administrarea sa. Prima autoritate de mediu din Europa. Vrem să facem acest lucru pentru că observăm și la nivel național, și la nivelul orașelor mari din țara noastră că se dezvoltă aceste rețele independente de senzori.

Vrem să facem acest lucru tocmai pentru a veni în sprijinul lor, ca prin amplasare, prin specificațiile tehnice să reușim să venim în sprijinul lor, astfel încât și ei să își calibreze rețelele independente de senzori în funcție de stațiile noastre de măsurare a calității aerului, singurele acreditate și omologate de Comisia Europeană, singurele din oricare alt stat european care furnizează date către Comisia Europeană, în baza cărora se fac statisticile la nivel național”, a declarat, marți, Costel Alexe.

Mai multe articole despre:
costel alexe ministrul mediului