MENIU

Cosmetice de care trebuie să te fereşti. Aceste produse de înfrumuseţare îţi ameninţă sănătatea

<p>Greşeli de make-up care te &icirc;mbătr&acirc;nesc</p>

Stiai ca atunci cand iti indrepti parul cu un balsam-minune, te dai cu un ruj rosu ca focul sau iti faci manichiura, este posibil sa iti pui sanatatea in pericol? Cele mai multe dintre ritualurile tale de frumusete ascund substante nocive.

De la sampoane pana la geluri de dus, farduri sau creme pe care le folosesti zilnic, cele mai multe sunt intesate cu substante de tip paraben care pot duce la dereglari hormonale. In urma unor cercetari s-a descoperit chiar ca folosirea pe termen lung a parabenilor poate duce la cancer mamar.

Regula unei ingrijiri lipsite de pericole spune sa te indrepti catre produse cat mai naturale, care sa nu ascunda in compozitie chimicale cu nume complicat, scrie ele.ro.

Iata care sunt produsele de ingrijire personala si infrumusetare la care ar trebui sa fii mai atenta:

1. Vopseaua de par permanenta

Studiile recente ale oamenilor de stiinta arata ca femeile care folosesc in mod regulat vopsea de par permanenta (in special de culoare inchisa) sunt mai predispuse riscului de a se imbolnavi de leucemie sau alte forme de cancer.

Chimicalele cu potential de imbolnavire a organismului se afla intr-o concentratie mai mare in vopseaua de par, de aceea femeile insarcinate sunt sfatuite sa renunte la acest ritual de frumusete in timpul sarcinii (pentru a nu afecta dezvoltarea fatului).