MENIU

Coșmarul lui Putin, mai aproape de realitate decât și-ar fi dorit. NATO s-ar putea extinde. 4 state sunt pe lista de așteptare

Putin ar putea asista la o nouă extindere a NATO. Foto/Profimedia

De ce îi este frică, s-ar putea să nu scape! Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o nouă extindere a granițelor NATO. Surse au declarat că încă 4 state sunt pe lista de așteptare pentru a deveni membre.

Regimul de la Kremlin, prin gura dictatorului Vladimir Putin, s-a plâns în repetate rânduri de extinderea NATO. Însă ca efect al atacului asupra Ucrainei, Federația Rusă nu numai că nu a oprit acest proces, ci a determinat mai multe țări să adere sau să ia in calcul aderarea la NATO.

În ultimii doi ani, Finlanda și Suedia s-au alăturat Alianței Nord-Atlantice, iar acum Marea Britanie insistă ca mai multe țări europene neutre să devină membre ale blocului militar.

Acest lucru a fost declarat de șeful departamentului britanic de Apărare, Grant Shapps, citat de Politico.

Ministrul nu a numit potențiali noi membri NATO, dar a remarcat că vorbim de state care nu sunt membre ale Alianței, dar se bucură de protecția acesteia.

„Unele țări europene beneficiază semnificativ de prezența NATO, dar nu se alătură descurajării colective pe continent ”, a spus șeful apărării.

Comentând amenințarea pe care o reprezintă Rusia, Shapps a spus că nu există loc pentru neutralitate atunci când „un lup se strecoară până la ușa din spate a securității europene” . Potrivit acestuia, partea britanică intenționează să sprijine aderarea la NATO a tuturor țărilor care folosesc „umbrela de protecție” a organizației.

Publicația notează că ministrul se referea la Elveția, Irlanda, Malta și Austria. În plus, Shapps a contactat membrii NATO existenți și le-a cerut să majoreze cheltuielile pentru apărare la 2,5%.