MENIU

Stare de urgență la Roma. Un incendiu a izbucnit într-un parc de lângă celebrul Colosseum VIDEO/FOTO

Situație dramatică în Roma. Un incendiu puternic a mistuit un parc din centrul orașului, chiar lângă celebrul Colosseum. Un nor dens de fum s-a putut vedea de la mai mulți kilometri depărtare. A fost declarată stare de urgență în oraș, iar oamenii au fost îndemnați să stea în case, din cauza pericolului mare de intoxicație cu fum. 

Fumul provocat de incendiul masiv din Roma era vizibil de la kilometri depărtare. Un parc din centrul orașului a fost făcut scrum de flăcări, iar Colosseumul, care se află în apropierea parcului care ardea, a fost în pericol, potrivit autorităților.


Pompierii italieni s-au luptat ore bune cu flăcările și, în cele din urmă, au reușit să stingă incendiul. Unii locuitori spun că s-au auzit bubuituri puternice din zona parcului cu puțin timp înainte ca focul să pornească. Conform presei locale, cauzele pentru care flăcările au izbucnit sunt necunoscute. Autoritățile au emis un cod roșu în oraș, iar oamenii au fost îndemnați să închidă geamurile caselor și să poarte măști de protecție dacă se apropie de norul imens de fum din centru. 

Incendiile au loc în contextul în care Italia, în special nordul peninsulei, se confruntă cu o SECETĂ ISTORICĂ. Autoritățile au declarat stare de urgență, iar apa nu mai este suficientă pentru culturi.

Mai multe articole despre:
incendiu roma seceta italia foc roma colosseum