MENIU

CORUPŢIE LA CNA. Fost membru: Presa trebuie să supună dezbaterii publice asemenea derapaje

SCANDAL LA CNA. Fost membru: Presa trebuie să supună dezbaterii publice asemenea derapaje

Ioan Onisei, fost membru CNA, a comentat, la REALITATEA TV, înregistrările scandaloase cu şefa CNA, Laura Georgescu. Onisei crede că astfel de incidente trebuie supuse dezbaterii publice.

"Potrivit legii, CNA e autoritate publică autonomă şi este responsabilă, este garantul interesului public în domeniul comunicării audio-vizuale. Presa trebuie să supună dezbaterii publice asemenea derapaje, să sensibilizeze opinia publică şi responsabilii politici pentru că CNA este sub control parlamentar. Legea în vigoare, care între timp a fost modificată, a fost adoptată în 2002, eram la vremea respectivă membru al comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaţilor. Am încercat să facem o lege. Era Guvernul Năstase, foarte mari presiuni, era un soi de control asupra presei, mai ales prin publicitate. Am încercat să facem o lege care să creeze o reală autonomie CNA. Dacă veţi analiza legea, veţi remarca că CNA supune anual aprobării Parlamentului un raport de activitate", a spus Onisei.

"Demisia de onoare există atunci când există onoare", a mai spus fostul membru CNA.

Laura Georgescu va fi audiată, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, ca urmare scandalului declanşat de apariţia înregistrărilor făcute publice de Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
presă CNA membru Laura Georgescu