MENIU

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări la Marie Curie, în cazul prof.Burnei

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii face verificări la Spitalul "Marie Curie” din Capitală, după ce medicul Gheorghe Burnei a fost pus sub acuzare pentru luare de mită şi este suspectat că a făcut experimente pe copii folosind dispozitive medicale confecţionate artizanal, oase de vită fierte şi filtre de tanc, în condiţiile în care spitalul punea la dispoziţie proteze omologate. Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul lui Gheorghe Burnei, dar va începe investigaţia în legătură cu eventuale încălcări ale codului de deontologie medicală după finalizarea anchetei penale.

Surse de la Spitalul "Marie Curie” din Bucureşti au declarat, pentru News.ro, că inspectorii Corpului de control au început miercuri verificările, care vizează programul de protezare. Verificările au fost dispuse după ce procurorii care fac ancheta în cazul medicului Gheorghe Burnei, şeful secţiei de Ortopedie de la Spitalul „Marie Curie” au arătat că acesta a făcut experimente pe copii şi ar fi folosit, în unele transplanturi, dispozitive medicale confecţionate artizanal, oase de vită fierte şi filtre de tanc, în condiţiile în care spitalul punea la dispoziţie proteze omologate, notează news.ro.

Denise Stănescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Matrie Curie, a declarat pocurorii ridică probe din trei cabinete ale secţiei de Ortopedie:

"Procurorii ridică probe, nu stiu ce caută. Au intrat pe cabinetele de ortopedie si ridica probe. Analizam arhivele si mergem cat se poate de mult in urma cu cei de la ARHIVE. Deocamdata este o ancheta. Acum avem 17 copii internaţi pe secţia de ortopedie. Suntem toti bulversaţi, nu cred că este afectată activitatea spitalului. Domnul Gavriliu este cel care  a preluat conducerea secţiei".