MENIU

Coronavirus. Toate cele 16 spitale temporare din provincia Wuhan au fost închise

Medicii chinezi au sărbătorit astăzi închiderea celor 16 spitale temporare din provincia Wuhan

Ultimele două spitale temporare din Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus din provincia Hubei din China centrală, au fost închise marţi, marcând astfel închiderea tuturor celor 16 spitale temporare din oraş, informează Xinhua.

Potrivit sursei citate, ultimii 49 de pacienţi au părăsit spitalul temporar Wuchang în această după-amiază, la ora locală 3:30 PM.

Vă reamintim că stadionul Wuchang Hongshan a fost transformat în spitalul temporar Wuchang pe data de 5 februarie a acestui an, în urma unei acțiuni colective de mobilizare generală care a uimit comunitatea internațională. Cu 784 de paturi, el a primit în total 1.124 pacienţi, dintre care 833 au fost externaţi, iar 291 au fost transferaţi la alte spitale.

Un alt spital temporar, deschis în apropiere pe data de 14 februarie, a fost, de asemenea, închis astăzi, după 26 de zile de funcţionare. Este vorba despre spitalul improvizat din districtul Jiangxia din Wuhan, care a fost transformat în spital dintr-un centru sportiv. El a primit în total 564 de pacienţi, dintre care 392 au fost externaţi după ce s-au însănătoşit.

Pentru a trata pacienţii cu simptome uşoare şi pentru a controla răspândirea infecţiilor, autorităţile din oraşul Wuhan au transformat spaţii publice, precum centre expoziţionale şi săli de sport în 16 spitale temporare.

Circa 12.000 de pacienţi au fost trataţi în aceste spitale temporare, potrivit Centrului de control al epidemiei de COVID-19 din oraş.