MENIU

Coronavirus. Spania a înregistrat 462 de decese în 24 de ore, Iranul 127. Germania anunță o ușoară încetinire a ratei îmbolnăvirilor

Noi decese si imbolnaviri in Spania si Iran

Spania a înregistrat  462 de decese în ultimele 24 de ore, bilanțul total al victimelor ajungând astfel la 2.182. Numărul total de infecții a urcat și el astăzi la 33.089, de la 28.572 de cazuri raportate duminică. 

Veștile proaste nu se opresc însă aici. Un comunicat remis astăzi de guvern anunță că, Carmen Calvo, vicepremierul Spaniei, a fost spitalizată duminică, având infecţie respiratorie. "Vicepremierul s-a dus la spital ieri după-masă şi, după ce i s-au făcut investigaţii medicale, doctorii au decis ca ea să rămână internată pentru a primit tratament pentru o infecţie respiratorie", se precizează în comunicat. Născută în 1957, Carmen Calvo a fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul va fi făcut public imediat ce va fi aflat, a adăugat guvernul.

Situație este alarmantă în continuare și pentru autoritățile iraniene. Acestea au anunțat astăzi 127 de noi decese provocate de COVID-19, bilanţul oficial al epidemiei de coronavirus din această ţară urcând astfel la 1.812 de morţi, Iranul fiind una dintre cele mai afectate țări după China, Italia şi Spania.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii iranian, Kianouche Jahanpour, în ultimele 24 de ore au fost identificate 1.411 de cazuri noi de contaminare cu coronavirus. Până în prezent, numărul total al cazurilor de COVID-19 din Iran este de 23.049, conform datelor oficiale.

Numărul total al deceselor la nivel mondial a ajuns la 15.189, cea mai gravă situație fiind înregistrată în Europa. Cu 5.476 de decese, Italia rămâne, în continuare, este cea mai afectată țară.

Germania înregistrează o ușoară încetinire a ratei îmbolnăvirilor

Agenţia guvernamentală pentru controlul bolilor din Germania a afirmat, cu un optimism precaut, că rata de creştere a cazurilor de coronavirus pe teritoriul ţării pare să încetinească, informează DPA.

"Observăm o tendinţă potrivit căreia curba de creştere exponenţială se aplatizează cumva", a spus luni la Berlin Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch, pe baza raportărilor zilnice.

În acelaşi timp, el a avertizat că este prea devreme pentru a afirma cu siguranţă acest lucru. Cu toate acestea, Wieler a spus că este ''optimist'' că măsurile implementate în Germania au deja un efect ''vizibil''. Institutul a stabilit, de asemenea, pe baza datelor de telefonie mobilă că oamenii sunt mai puţin mobili în Germania, dar încă nu suficient de mult, a mai spus acesta.

Mai multe articole despre:
spania iran coronavirus cazuri noi germania