MENIU

Prognoză SUMBRĂ pentru România: peste 2.800 de infectări cu noul coronavirus și 70 de morți pe zi, în septembrie

coronavirus Foto: Pixabay.com

Prognoză de coronavirus îngrijorătoare pentru luna septembrie! Specialiștii susțin că, dacă mergem pe trendul actual, crescător, de coronavirus, am putea avea, la începutul lunii, peste 2.800 de noi cazuri de COVID-19 pe zi și peste 70 de decese zilnic, relatează Realitatea PLUS. 

 

Potrivit unei analize realizate de specialiști pe baza datelor zilnice furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), de la începutul epidemiei COVID-19 la noi în țară, în septembrie se așteaptă o creștere dramatică a infectărilor.

Analiza a luat în calcul datele INSP pentru fiecare zi de la confirmarea primului caz, dar și o posibilă evoluție pentru următoarea lună, pentru data de 8 septembrie.

Dacă se menține trendul crescător, vizibil din 1 iunie, la două săptămâni de la ridicarea stării de urgență și ridicarea primelor restricții, pe data de 8 septembrie s-ar putea înregistra 2.830 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus și 1.000 de persoane ar putea fi declarate vindecate pe zi.

Asta în timp ce în ultimele 24 de ore, din 11 august până pe 12 august, numărul noilor cazuri de infectare confirmate a înregistrat un record absolut - 1.415, iar numărul persoanelor vindecate a fost de 463.

Secțiile de Terapie intensivă ar putea fi ocupate la capacitate maximă, în septembrie, prognoza specialiștilor fiind de 825 de persoane internate în stare gravă la ATI. Potrivit raportării din 12 august, în prezent erau 485 de bolnavi de COVID-19 internați la ATI, dintre cei 7.381 bolnavi internați, în total, în spitale. Numărul celor care vor fi internați în spitale în septembrie, potrivit prognozei în cazul în care se menține trendul ascendent, va fi dublat, ajungând la 14.000.

Din păcate, specialiștii spun că și numărul deceselor va crește, ajungându-se ca pe 8 septembrie, numărul celor care pierd lupta cu virusul să fie de 73 pe zi. Asta în timp ce miercuri, 12 august, numărul deceselor înregistrate în ultimele 24 de ore a fost de 43, potrivit ultimei raportări a bilanțului coronavirus.