MENIU

Coronavirus România. LISTA spitalelor afectate de COVID-19: cel puțin 180 de cadre medicale s-au îmbolnăvit

Coronavirus România. LISTA spitalelor afectate de COVID-19: cel puțin 180 de cadre medicale s-au îmbolnăvit / Foto: Inquam Photos

Spitalele din România, victime sigure ale coronavirusului. Peste 15 unități sanitare din țara noastră sunt afectate de virusul din China. Principala cauză - persoane infectate au mințit că ar fi intrat în contact cu oameni infectați sau că ar proveni din zone afectate. Efectul - 180 de cadre medicale s-au îmbolnăvit și alte câteva zeci așteaptă rezultatul testelor. Printe cele mai recente cazuri este și cel al unui asistent medical de la Secția ATI a Spitalului Județean Sibiu, care a fost confirmat cu COVID-19. Reprezentanții Unității medicale spun că angajatul a intrat în contact cu o familie revenită în țară din Germania și nu a anunțat pe nimeni. 

Pe harta spitalelor care au raportat cazuri de coronavirus a intrat și Spitalul Județean Sibiu. Acolo a fost demarată o anchetă pentru a fi identificați pacienții și cadrele medicale care au intrat in contact cu asistentul de la secția de ATI confirmat cu virusul din China.

Virusul a ajuns în peste 15 de unități medicale din țară. Printre spitalele în care au fost confirmat cazuri de coronavirus se află Spitalul Județean din Suceava, acolo unde peste 90 de cadre medicale s-au infectat.

Nu a scapat nici Spitalul"Sf. Spiridon" din Iași. Aici, o secție a unității medicale a fost închisă după ce un pacient a fost confirmat cu coronavirus. Și la spitalele militare din Galați și Focșani au fost infectate mai multe cadre medicale. Pe listă a intrat recent și Spitalul Municipal din Lugoj, acolo unde 3 persoane, printre care și un medic, au fost infectate. Personal medical a fost infectat și la Spitalul din Petroșani. O tânără venită din Italia nu a respectat izolarea la domiciliu și a mers la spital pentru o afecțiune neurologică. Mai mult, peste 121 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe se află în carantină sau în izolare după unul dintre pacienți a fost confirmat cu noul coronavirus. 

SPITALELE DIN ȚARĂ AFECTATE DE COVID-19

1. Spitalul Județean Suceava
2. Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași
3. Spitalul Militar de Urgență "Dr. Aristide Serfioti" Galați
4. Spitalul Militar de Urgență "Dr. Alexandru Popescu" Focșani
5. Spitalul Municipal Lugoj
6. Spitalul din Petroșani
7. Spitalul Județean de Urgență ,,Sfântu Gheorghe"
8. Spitalul Județean Sibiu

Situația nu stă prea bine nici în unitățile medicale din București. Peste 30 de cadre medicale de la Spitalul Dimitre Gerota au fost infectate după ce fostul ofițer MAI nu le-a recunoscut medicilor că se întorsese recent din Israel și a infectat mai mulți pacienți, dar și personal medical. Cauzuri au apărut chiar și la Spitalele de Urgență Universitar și Floreasca, la cel de Arși și la Spitalul Alexandru Obregia.

UNITĂȚI MEDICALE DIN BUCUREȘTI, AFECTATE DE COVID-19

9. Spitalul M.A.I. Dimitrie Gerota
10. Spitalul Universitar de Urgență
11. Spitalul Clinic de Urgență Floreasca
12. Spitalul de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri
13. Spitalul ,,Alexandru Obregia"
14. Maternitatea Medlife
15. Centrul de Dializă

Potrivit ministerului Sănătății, la nivel național, sunt peste 180 de cadre medicale infectate.