MENIU

Coronavirus: Reuniune extraordinară la Bruxelles a ministrilor de Sănătate ai statelor membre UE pe tema COVID-19

Reuniune extraordinara la Bruxelles

O reuniune extraordinară a fost programată pentru vineri la Bruxelles, reuniune la care participă miniștrii Sănătății ai statelor member ale Uniunii Europene. Tema discuțiilor este legată de realizarea unei radiografii la zi a situației actuale din Europa legate de coronavirus, informează Realitatea Plus.

Potrivit sursei citate, unul din punctele principale ale întâlnirii este mobilizarea cadrelor medicale pensionate şi a studenţilor din facultăţile de medicină pentru a ajuta spitalele să facă faţă numărului tot mai mare de pacienţi în lupta cu coronavirusul.

La ședința de astăzi este așteptat să participe și ministrul român al Sănătății, Victor Costache.

Dat fiind că peste 4 mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost până în prezent confirmate pe teritoriul UE, se impune suplimentarea aprovizionării cu echipamente medicale de protecţie pentru lucrătorii sanitari, unii oficiali europeni chiar avertizează că multe state membre au stocuri insuficiente de astfel de materiale.

Săptămâna aceasta, Germania a interzis exportul de materiale sanitare de protecţie, în timp ce Franţa a rechiziţionat producţia şi stocul de măşti sanitare.

O altă măsură a autorităților vizează sesiunea plenară a Parlamentului European care se va desfăşura săptămâna viitoare, în sediul din Bruxelles, în loc de Strasbourg cum era de obicei, din cauza situaţiei de forţă majoră generată de coronavirus.

Italia rămâne în continuare cea mai afectată țară din Europa, cu 148 de morți și peste 3.800 de pacienți infectați. În contextul actul, populaţiei i s-a recomandat să evite îmbrăţişările şi saluturile prin strângeri de mână, să menţină faţă de alte persoane o distanţă de siguranţă de cel puţin un metru, iar persoanele în vârstă sau care au o sănătate precară să evite pe cât posibil părăsirea domiciliului.

Informații suplimentare vin și din Norvegia. Armata din această țară a anunţat închiderea unei baze militare şi plasarea personalului acesteia în carantină după ce un soldat a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, chiar înainte de debutul manevrelor NATO în regiune.

Potrivit ultimelor informații, coronavirusul care a apărut în China la sfârșitul anului trecut a ajuns în peste 90 de țări, epidemia evoluând rapid acum în părți din Asia, Europa și Statele Unite. Până în prezent au fost consemnate 98.387 de cazuri, 3.383 de decese și 55.441 de vindecări, potrivit centralizării făcute de Universitatea Johns Hopkins pe platforma online Arcgis.

 

 

 

Mai multe articole despre:
reuniune bruxelles coronavirus covid19