MENIU

Coronavirus. Primele două decese în Singapore, un altul în Arizona. Plaja Bondi, din Sydney, închisă de autorități

Tot mai multe state raporteaza decese

Singapore a anuțat primele două decese cauzate de coronavirus din orașul-stat de când virusul a apărut pentru prima dată acolo, în urmă cu câteva săptămâni, informează CNN.

Potrivit Ministerului Sănătății din Singapore, victimele erau o femeie de 75 de ani și un bărbat de 64 de ani. Amândoi au murit într-un spital local.

Femeia, cetățeană din Singapore, a contractat virusul pe 23 februarie. Avea boli cronice de inimă și un istoric de hipertensiune arterială.

Bărbatul, cetățean indonezian, a avut, de asemenea, antecedente de boli de inimă. Acesta a fost infectat cu noul coronavirus pe data de 14 martie.

Autoritățile din Arizona au anunțat, la rândul lor, primul deces cauzat de COVID-19 în statul american. Departamentul de servicii de sănătate din Arizona a declarat, într-un comunicat de presă, că pacientul era un bărbat de 50 de ani, care avea ceva probleme de sănătate.

Veștile proaste nu se opresc aici. CNN Health din Statele Unite a raportat infectarea a cel puțin 18.763 de persoane, în timp ce numărul deceselor se ridică la cel puțin 258 de persoane.

Plaja Bondi, din Sydney, închisă de autorități

Autoritățile din Sydney au decis să închidă celebra plajă Bondi, după ce imaginile cu oamenii care au luat cu asalt plaja, vineri, pentru a se bucura de soare și apă, au devenit virale pe internet, dovadă că aceștia au ignorat complet avertismentele privind importanța distanțării sociale pentru a ajuta la prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Se pare că oamenii intenționau să facă același lucru și astăzi, susține David Elliott, ministrul Poliției din statul New South Wales (NSW).

"Ceea ce am văzut în această dimineață aici, la Bondi Beach, a fost cel mai iresponsabil comportament al persoanelor pe care le-am văzut până acum. Nu putem avea o zonă activă a comunității în care sunt adunate peste 500 de persoane", a declarat Elliott, astăzi, într-o conferință de presă în Sydney, manifestându-și dezamăgirea față de atitudinea populației în contextul pandemiei.