MENIU

„Legile puterii”. ANUNȚUL ministrului Muncii despre AJUTORUL pentru persoanele vulnerabile, fără venituri

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la „Legile puterii”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că lucrează la o măsură de sprijin pentru persoanele vulnerabile care au rămas fără venituri şi care se confruntă cu situaţii sociale la limită, inclusiv pentru românii care au muncit în străinătate și s-au întors în țară. Declarația a fost făcută, miercuri, în exclusivitate, la „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS.

 

„Ma gândesc la o măsură de intervenţie împreună cu ministrul Ionuţ Ştefan (ministrul Dezvoltării - n.red.), pentru că gestionează activitatea autorităţilor locale. Premierul Orban este foarte atent la tot ce înseamnă nevoie a autorităţilor locale pentru acoperirea, în ordinea priorităţilor în această perioadă, a nevoilor categoriilor vulnerabile, a celor care au rămas fără venituri, a celor care se confruntă cu situaţii sociale la limită. Situaţia veniturilor generate de contextul pe care îl traversăm şi de închiderea sau de situaţia excepţională a unor companii care contribuiau la bugetele locale este îngrijorătoare. 

Elaborez o propunere legată de o măsură de sprijin pe care să o gestionăm naţional, pentru sprijinirea celor care au rămas fără venituri din situaţii din care au plecat, de la migrarea lor dintr-o altă ţară în care nu au mai avut ce să muncească”, a anunțat ministrul Muncii, la „Legile puterii”. 

Violeta Alexandru a spus că, în acest moment, se discută mai multe soluţii pentru sprijinirea celor vulnerabili, pentru a le asigura chiar hrana și cele necesare zilnic.

„Nu-i putem lăsa pe aceşti oameni în situaţia de a nu avea ce să mănânce. Sunt, în acest moment , în lucru mai multe idei, se vor contura mai multe idei pentru sprijinirea acestor categorii vulnerabile. Avem mai multe categorii de persoane care se află într-o situaţie delicată. Inclusiv cei menţionaţi (românii din diaspora - n.red.). Pentru aceştia putem gândi nişte măsuri care să le asigure inclusiv hrana şi cele necesare pentru viaţa de zi cu zi”, a anunțat Alexandru. 

Ministrul Muncii a cerut ajutorul autorităților locale pentru a lua decizii impreuna.

„Aceste lucruri trebuie decise cu autorităţile locale care trebuie să intre în dialog cu noi. Trebuie să existe disponibilitate de dialog (...),trebuie sa comunice aceste lucruri. Faptul ca atunci cand ii intrebi spun ca nu exista nicio problema nu face decat sa amane luarea unor decizii, sa ascunda o problema mamageriala. Nu e cazul s-o ascundem, trebuie sa vorbim deschis si sa vedem care sunt solutiile. Si in acest domeniu e necesara solidaritatea pentru a trece impreuna peste perioada delicata pe care o traversam”, a transmis ministrul Muncii.