MENIU

Coronavirus. Ludovic Orban a discutat întro-o videoconferință cu omologii săi din Italia, Bulgaria, Cipru, Austria, Croaţia şi Israel pe tema COVID-19

Videoconferinta a premierului în exercițiu, Ludovic Orban, la Guvern, pe tema COVID-19

Premierul în exerciţiu, Ludovic Orban, a participat, astăzi, la o videoconferinţă cu omologii din Italia, Bulgaria, Cipru, Austria, Croaţia şi Israel pe tema situaţiei provocate de noul coronavirus (COVID-19), se arată într-o informare a Executivului, citată de Agerpres.


Potrivit comunicatului, prim-ministrul a prezentat măsurile de prevenţie luate de autorităţile române pentru prevenirea extinderii pe teritoriul României a noului coronavirus şi evoluţia situaţiei la nivel naţional.

"Oficialii statelor participante la videoconferinţă au discutat despre necesitatea schimbului de bune practici şi a unei cât mai bune coordonări între instituţiile statelor pe teritoriul cărora există cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus", mai arată sursa citată.

Surse diplomatice, citate de Mediafax, susțin că premierul Istraelului, Benjamin Netanyahu, ar fi lua în considerare impunerea unei perioade de carantină de 14 zile pentru toți cei care intră în Istrael, indifenet dacă sunt localnici sau cetățeni străini. Măsura vine pentru a susține rata mică a îmbolnăvirilor cu coronavirus raportată până în prezent de poporul israelian.