MENIU

Coronavirus Italia. Un român din Lombardia, depistat pozitiv cu COVID-19

Român din Lombardia, Italia, infectat cu coronavirus Foto: haihuin2.com

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi seară, că un cetăţean român, rezident în Italia, este infectat cu coronavirus. Acesta prezinta simptome ușoare și se află în auto-izolare la domiciliu in Lombardia. Deocamdată nu au fost prezentate alte informații.

 

„Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile italiene, un cetăţean român, rezident în Lombardia, Republica Italiană, a fost depistat cu infecţie cu COVID-19”, a transmis, joi seară, Grupul de Comunicare Strategică, după ora 22.00.

„Cetățeanul are simptome ușoare, fiind în auto-izolare la domiciliu”, se mai precizează în comunicat.

Este al treilea cetățean român din diaspora infectat cu coronavirus. Primii doi au fost cei de pe  nava Princess Diamond, care a acostat ]n apele Japoniei. Aceștia s-au vindecat și urmează să revină în țară. 

Românul depistat pozitiv din Lombardia este al nouălea român infectat cu COVID-19, după cei doi din Japonia și cei 6 din țară. 

Pe teritoriul României, până joi seară au fost confirmate șase cazuri de infectare cu coronavirus, 35 de persoane sunt în carantină, iar peste 11.000 sint izolate la domiciliu. Dintre cei șase oameni depistați pozitiv cu COVID-19, trei s-au vindecat.

Coronavirus Europa. COVID-19 Italia. Joi seară (5 martie - n.red.), datele celui mai recent bilanț arătau 3.296 de cazuri de infectare cu COVID-19, numărul total al deceselor ajungând la 148. 

Italia ocupă primul loc în topul european al țărilor cu cei mai mulți bolnavi, urmată de Franța, Germania și Spania.

Primele cazuri COVID-19 în UK și Elveția. Veștile sumbre au venit și din Marea Britanie și Elveția, țări care au anunțat în seara de joi (5 martie - n.red.) primele decese de coronavirus.

Coronavirus România. COVID-19. În prezent, până joi, 5 martie, în total, din cele șase cazuri confirmate pe teritoriul României în ultima săptămână, trei persoane s-au vindecat. Cele trei persoane care s-au vindecat au fost identificate la sfârșitul lunii februarie. 

Celelalte trei cazuri din cele 6 sunt în continuare infectate. Este vorba de bărbatul de 45 de ani din Maramureș, internat la un spital din Cluj, adolescentul de 16 ani din Timișoara, internat la un spital din orașul de pe Bega, și bătrânul de 71 de ani din Suceava, internat la un spital din Iași. Despre ultimii doi s-a aflat ieri (miercuri, 4 martie - n.red), când autoritățile române au anunțat, în decurs de o oră, cele două cazuri de infectare cu coronavirus. 

Coronavirus România. La nivel național, până joi seară (5 martie - n.red.) se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Tot până joi (5 martie - n.red.), au fost prelevate și analizate 657 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 651 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Coronavirus România. Primul caz vindecat este cel al bărbatului de 25 de ani din Gorj care este primul pacient identificat cu coronavirus, pe 26 februarie. El a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, identificat cu noul virus la întoarcerea în Peninsulă. Gorjeanul a fost externat după o săptămână, pe 3 martie, după ce două teste au arătat că acesta nu mai are virusul. Cele două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt.

Coronavirus România. Ceilalți doi vindecați sunt femeia de 38 de ani, depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia, și bărbatul de 47 de ani din Timișoara, care a intrat în contact cu aceasta, amândoi întorcându-se în țară cu același avion. 

Efecte carantină coronavirus. Cercetătorii au ajuns la concluzia că plasarea în carantină poate duce la stres post-traumatic, confuzie şi furie.