MENIU

Coronavirus. Iranul ia în calcul prelungirea stării de urgență până în ianuarie 2021

Coronavirus. Iranul ia în calcul prelungirea stării de urgență până în ianuarie 2021

Iranul va rămâne în starea de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus până cel puţin în ianuarie 2021. Un anunț în acest sens a fost făcut, astăzi, chiar de către preşedintele ţării, Hassan Rouhani, potrivit Agerpres.

„Ne aflăm în această situaţie de şase luni şi trebuie să ne pregătim pentru alte cel puţin şase luni”, a declarat președintele, subliniind că orice fel de relaxare totală a măsurilor de siguranţă nu se află în cărţi.
 
„Trebuie să găsim calea de mijloc între normalitate şi menţinerea restricţiilor anti-coronavirus”, a mai spus şeful statului iranian.
 
Aflată nu demult în top 5 cele mai afectate state din lume de pandemia de coronavirus, Iranul a reușit să mai stopeze din răspândirea virusului SARS-CoV-2 ca urmare a măsurilor de restricție luate de autorități și a respectării acestora de către populație. Astfel că, în prezent, țara se află pe locul 11 în lume, cu 326.712 de cazuri confirmate până în prezent și 18.427 de decese, potrivit site-ului www.worldometers.info.
 
Situația este departe de a fi una roză, numai în ultimele 24 de ore, Iranul raportând 2.020 de noi cazuri confirmate de COVID-19 și 163 de decese. 
Mai multe articole despre:
iran bilant iran coronavirus