MENIU

Corlăţean: Identitatea românească din Harghita şi Covasna trebuie sprijinită cu mai multă forţă

<p>Titus Corlățean </p>

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a spus, duminică, la 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Covasnei şi Harghitei, că "identitatea românească" din cele două judeţe trebuie sprijinită "mai bine şi cu mai multă forţă şi înţelepciune" întrucât românii de aici au drepturi şi trebuie respectaţi, potrivit Mediafax.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a participat, duminică, alături de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, şi de numeroşi credincioşi, la Liturghia Arhierească oficiată în Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc de către IPS Ioan Selejan şi un sobor de preoţi, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei şi de la întronizarea IPS Ioan în scaunul arhieresc, fiind primul episcop pe care l-au avut ortodocşii din cele două judeţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Titus Corlăţean a afirmat că "identitatea românească” din Harghita şi Covasna trebuie sprijinită "mai bine şi cu mai multă forţă şi înţelepciune”, întrucât românii din cele două judeţe au drepturi şi trebuie respectaţi, fiind cetăţenii "ţării Mamă - România”, care "trebuie să rămână în continuare unitară, trebuie să rămână stabilă, cu pace şi înţelegere".

"Este nevoie să sprijinim identitatea românească mai bine şi cu mai multă forţă şi înţelepciune. Pentru că românii de aici, din Covasna şi Harghita, au şi ei drepturi, şi ei trebuie respectaţi, şi ei fac parte din ţara noastră Mamă - România, care trebuie să rămână în continuare unitară, trebuie să rămână stabilă, cu pace şi înţelegere", a spus Corlăţean.