MENIU

Corina Crețu șterge pe jos cu bazaconiile PSD: "Nu dorim răul României. Vă jucați cu viitorul țării"

Corina Cretu si Viorica Dancila

Corina Crețu, oficialul român trimis de PSD în Comisia Europeană, se distanțează de poziția agresivă a liderilor social-democrați după raportul dur al MCV.

Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, a declarat, miercuri seara, la un post TV, că România se află într-o situație dezastruoasă.

Corina Creţu consideră că România trebuie să continue drumul său european, apreciind că o eventuală părăsire a Uniunii Europene ar fi "o catastrofă naţională".

"Mesajul meu este acela că România trebuie să continue drumul său european. (...) Nu trebuie să ne jucăm cu viitorul nostru. (...) Este surprinzător ca o ţară care a cunoscut atâtea beneficii din partea Uniunii Europene (...) să dai cu piciorul tuturor acestor oportunităţi. Nu cred că îşi doreşte cineva acest lucru şi îmi pare rău că a venit, nu ştiu, din neant, această posibilitate ca România să iasă vreodată din Uniunea Europeană. Deci asta, după părerea mea, ar fi o catastrofă naţională şi vom fi cu toţii responsabili pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri", a declarat Corina Creţu, potrivit Agerpres.

Ea a mai spus că, după rezoluţia privind statul de drept în România adoptată de Parlamentul European şi ultimul Raport MCV, nu ar trebui să se creeze pe plan intern impresia că Uniunea Europeană ar vrea răul României.

"Noi, la Comisia Europeană, nu dorim răul României. S-a creat impresia că singura preocupare e legată de justiție. Aș vrea ca partidele să privească cu înțelepciune și să nu pună în cheie complotistă că cineva ne vrea răul. E un rezultat a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. E greu de luptat cu o imagine deja creată. Avem o absorbție care nu e mare și avem probleme cu absorbția fondurilor", a spus Corina Crețu potrivit Stiripesurse.ro.

Crețu a făcut dezvăluiri despre dezastrul în care se află România în ceea ce privește absorbția fondurilor europene și despre cum Bucureștiul ascunde cifrele adevărate și inventează proiecte care nu ajung niciodată la Bruxelles.

"Este trist să am un conflict cu propriul guvern. Nu am ce să îmi reproșez. Vreau o colaborare bună cu Guvernul României, să fie una cinstită. Nu să vorbim un lucru înăutru și să ieșim cu altceva. Am avut o relație bună cu toate guvernele și am colaborat cu toate guvernele, nu înțeleg de unde aceste discuții. 9,2 miliarde de euro are România pentru infrastructură mare, iar pe lucrări s-au cheltuit doar 1,3 miliarde de euro. Ni se spun că sunt 200 de contractări! Care sunt acele contractări? Nu au venit la Comisia Europeană.

Să schimbi proiectele pe infrastructură în funcție de ministru e prea mult! Să spui că Centura Bucureștiului e la Comisie?! Nu e la Comisie! Să spui că magistrala de metrou M6 s-a aprobat, când nu s-a aprobat?! Vreau să dau un mesaj pentru Guvern, haideți să reluăm discuțiile cu cifrele pe masă. Haideți să vedem de ce investițiile prin fonduri nerambursabile nu ar fi mai bune decât cele prin parteneriat-privat. O țară trebuie să-și epuizeze aceste resurse care vin gratuit și apoi să meargă cu altele sau să meargă în paralel cu parteneriatele public-private. Nu avem de ce să ne insultăm pe aceste lucruri.

Nu avem proiecte în analiză. Nu știu de ce nu se depun aceste proiecte ", a mai spus Crețu la România TV.

Mai multe articole despre:
Corina Creţu raport MCV