MENIU

Coreea de Sud crește gradul de alertă privind CoVID-19 în întreaga țară

coreea de sud

Coreea de Sud a anunţat sâmbătă că va extinde pe întreg teritoriul său, începând de duminică, înăsprirea restricţiilor aplicate deja în regiunea Seul, pentru a frâna răspândirea noului tip de coronavirus, informează Reuters.

Decizia a fost luată în condiţiile în care Coreea de Sud, care până acum a reuşit să combată epidemia datorită unei strategii foarte avansate de testări şi monitorizare a persoanelor infectate, a înregistrat mai mult de 300 de noi cazuri de COVID-19 timp de două zile consecutiv, dintre care 332 sâmbătă, un record din martie până în prezent, scrie AGERPRES.

Coreea de Sud a interzis începând de marţi marile adunări publice şi a ordonat închiderea cluburilor de noapte, a muzeelor, precum şi a unor restaurante în Seul şi în regiunea capitalei, din cauza creşterii numărului de contaminări. Până în prezent, Coreea de Sud a înregistrat în total 17.002 cazuri de contaminare, dintre care jumătate provin din regiunea Seul, şi 309 decese, la o populaţie de 51 de milioane de locuitori. 

Mai multe articole despre:
Coreea de Sud