MENIU

Coreea de Nord lansează amenințări fără precedent împotriva Americii

Corea de Nord își intensifică amenințările, după ce, în ultimele săptămâni, a testat rachetă după rachetă, multe dintre ele încheindu-se cu un eșec. Într-un comunicat de joi, emis din partea ministerului de Externe de la Phenian, se anunță că Statele Unite vor fi considerate singurul vinovat, în cazul în care situația va escalada într-un război.

Oficialii nord-coreeni au mai afirmat că exercițiile militare între SUA și Coreea de Sud au ca scop asasinarea liderului nord-coreean, Kim Jong-un, însă ei sunt pregătiți să-l ducă la loc sigur.

„Dacă începe un război, indiferent cine a provocat atacul preventiv, Statele Unite vor fi pe deplin răspunzătoare”, menționează comunicatul de șapte pagini.

„Presiunile politice, militare și economice ale SUA asupra Coreei de Nord au întrecut orice limită”, se continuă în comunicat.

Deși nu s-a menționat nimic despre proprirul rol în escaladarea tensiunilor, Phenianul susține că America „desfășoară manevre extrem de provocatoare și invazive, până la un punct în care situația din peninsulă își va pierde controlul.”

Comunicatul a venit în contextul întrunirii dintre Donald Trump și omologul său chinez, Xi Jinping