MENIU

Copilul era trimis să CERŞEASCĂ pentru mâncare. Peste 30 de ani a aflat ADEVĂRUL şi a distrus-o!

E o poveste care pare desprinsă dintr-o telenovelă sud-americană, însă este viaţa plină de întorsături de situaţie a unei familii de condiţie mijlocie din Rusia. 

După 30 de ani, o femeie din Rusia a ţinut să îşi confirme suspiciunile şi şi-a rugat fiica să facă câteva investigaţii. Aşa a descoperit că ceea ce suspecta se întâmplase cu adevărat: copilul său, fiica sa cea mică, fusese schimbată la naştere, în maternitate.

Zoya Tuganova nu şi-a văzut decât câteva minute fetiţa nou născută şi a reţinut că era blonduţă, cu pielea foarte albă. Când a primit apoi un copil cu tenul măsliniu şi puf de păr închis la culoare, femeia din Siberia a făcut scandal în maternitate, iar medicii au ameninţat-o că o vor interna la Psihiatrie, pentru că e evident că naşterea a dezechilibrat-o psihic, scrie Siberian Times.

Aşa că şi-a luat acasă fetiţa, a botezat-o Katya şi, în ciuda suspiciunilor, a crescut-o alături de soţul său, la fel ca pe ceilalţi doi copii ai familiei. Copilul era plăpând -ceilalţi doi copii ai familiei erau solizi- şi cu probleme de respiraţie, aşa că părinţii au încercat să o ducă la cei mai buni medici şi la tratamente.

Abia când Zoya a ajuns la 69 de ani femeia a decis că nu poate muri fără să afle ce s-a întâmplat cu copilul pe care ea simţea că a fost schimbat în maternitate. Aşa că şi-a rugat fiica cea mică, pe Katya, să o descopere pe o femeie de origine tătară care născuse în aceeaşi zi cu ea. După 30 de ani, nu mai ţinea minte numele femeii, ci doar satul din care aceasta provenea.

Katya, care a terminat Universitatea, a descoperit o poveste teribilă când a investigat întâmplarea. Bebeluşul blonduţ din maternitate a ajuns la o familie de etnici tătari şi tatăl s-a îndoit din prima clipă că e copilul său. Astfel, bărbatul şi-a bătut soţia, pe care o suspecta că a făcut copilul cu un etnic rus şi l-a ucis în bătaie pe un bărbat din sat, ajungând la închisoare. Soţia bărbatului a început să bea şi să îşi trimită copiii să cerşească pentru mâncare, iar aceştia au ajuns în orfelinate, apoi pe străzi.

O analiză ADN a arătat că Luciya este cu adevărat fiica Zoyei, care a mers să îşi întâlnească

"Mi-am dat seama că semănăm imediat. Toţi copiii mei sunt solizi, dar Katya e fragilă. Dar Luciya e solidă, are trei copii şi nu munceşte. Are un soţ, dar nici el nu are slujbă stabilă. Katya a mea este ortodoxă, iar Luciya e musulmană şi foarte credincioasă", povesteşte mama.

Sărăcia e şi motivul pentru care Luciya nu a mers la şcoală, în timp ce Katya, ocrotită de părinţi, a învăţat să citească încă de la doi ani.

"Acum Katya e puţin geloasă, dar i-am spus: "Fiica mea, eu şi tatăl tău te-am răsfăţat 30 de ani. De ce să te superi?", povesteşte Zoya, care spune că nu a renunţat nicio clipă să o considere pe Katya fiica sa, dar că încearcă să se apropie şi de fiica sa biologică, Luciya. În plus, Katya i-a mărturisit mamei sale că ea crede că a supravieţuit numai datorită schimbului făcut în maternitate: "Cu problemele mele de sănătate, nu ar fi avut nimeni grijă de mine. Aş fi murit de mult", crede fata.

Acum Zoya se luptă să primească despăgubiri, iar Katya îşi doreşte o viaţă mai bună pentru Luciya, pe care o consideră sora sa.