MENIU

Copil PLIMBAT între spitale, după o muşcătură de căpuşă. Cu ce NU se puneau de acord medicii

 Copil plimbat între spitale, după ce a fost muşcat de o căpuşă. Cinci drumuri a făcut, vineri, între spitalele din Piteşti, un bărbat a cărui fetiţă de 8 ani a fost muşcată de o căpuşă. Şi asta pentru că medicii n-au căzut de acord dacă insecta rămasă în piele trebuie sau nu scoasă.

Imediat dupa ce a fost muşcată de căpuşă, tatăl fetiţei a mers cu ea la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din Piteşti. Medicul care a consultat-o i-a spus că nu e cazul să-i scoată insecta şi l-a trimis pe tată cu fetiţa la secţia Boli Infecţioase Copii a Spitalului Judeţean, pentru tratament. Aici, medical i-a prescris tratament şi a trimis-o pe fată înapoi la Pediatrie. Şi de aici, drumurile au continuat.

"De la Boli Infecţioase, doamna doctor a spus că trebuie scoasă, că aşa se procedează la orice copil, mi-a dat reţetă şi m-a trimis înapoi la Pediatrie, cu recomandare de excizie, dar, din nou, doctorul n-a vrut s-o scoată, că nu e cazul. Am revenit la Boli Infecţioase, unde doamna doctor a zis că-i va face medicului de la Pediatrie o reclamaţie la Colegiul Medicilor după ce au vorbit la telefon."

Tatăl şi-a luat apoi fiica şi au plecat, în cartierul Găvana, la Spitalul Judeţean. Aici medicii i-au explicat tatălui că intervenţia este necesară, dar trebuie efectuată la un spital de pediatrie, pentru că este vorba de un copil. Supărat bărbatul este hotărât să depună plângere la Colegiul medicilor.

"Cine răspunde dacă fetiţa mea se îmbolnăveşte? Eu îi fac tratament, dar tot se poate infecta. Înainte să-i facă doamna doctor reclamaţie, îi fac eu, pentru că nu e posibil aşa ceva".

Conducerea Spitalului de Pediatrie susţine că procedura a fost respectată.

 

Mai multe articole despre:
copil căpuşă muşcătură de căpuşă