MENIU

Copil de doar un an și 7 luni, dispărut în apropierea râului Strei! Peste 70 de oameni îl caută

Peste 70 de pompieri militari, polițiști și jandarmi participă joi după amiază la o acțiune de căutare a unui copil de un an și șapte luni care a dispărut în apropierea râului Strei, din satul hunedorean Galați, comuna Pui.

'Alarma s-a dat în jurul orei 15,00, când mama copilului a sesizat dispariția acestuia și a anunțat autoritățile. La operațiunile de căutare participă 24 pompieri și paramedici, dotați cu două bărci, autospeciale de intervenție și o ambulanță de prim-ajutor, 29 de jandarmi și 26 de polițiști. În misiunea de căutare a copilului sunt implicați și trei câini specializați în luarea urmei și salvare', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, scrie Agerpres.

Echipele de intervenție s-au împărțit în două grupuri și execută scotocirea malurilor și observarea cursului de apă pe un tronson cu o lungime de aproximativ 10 kilometri.

Autoritățile au dispus oprirea turbionării apei în barajul lacului de acumulare ce aparține de hidrocentrala de la Subcetate, pentru a preveni formarea unei viituri pe râul Strei.

Potrivit primelor date ale polițiștilor, băiețelul de un an și șapte luni a dispărut în timp ce se juca cu o soră mai mare în apropierea râului Strei.

Forțele aflate în teren vor fi suplimentate cu alți 40 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timișoara, care se deplasează spre satul Galați, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

Mai multe articole despre:
copil dispărut râu