MENIU

Copil de 6 ani, ucis de o rachetă lansată din Fâșia Gaza în Israel. Violențele continuă

Tel Aviv, lovit de rachete

Bilanțul conflictului dintre Israel și grupările din Fâșia Gaza este în continuă creștere. Miercuri, un băiat de doar 6 ani a fost ucis de o rachetă lansată asupra orașului Sderot din Fâșia Gaza. 

Orașul Sderot se află în apropierea teritoriului palestinian. 
Într-un comunicat, serviciile de urgență au transmis că nu au putut salva copilul din cauza gravității rănilor sale, fără a specifica natura leziunilor.

Atacurile au continuat și miercuri. Dimineață, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Gaza, iar grupul islamist Hamas și alți luptători palestinieni au lansat rachete spre Tel Aviv și Beersheba.

Potrivit autorităților din Israel, mai mulți lideri ai serviciilor secrete ale Hamas au murit în urma atacurilor. Loviturile au vizat locurile de unde s-au lansat rachete, sedii Hamas și casele liderilor grupării. 

În Fâșia Gaza, Turnul Al-Shorouk, care adăpostea birourile postului de televiziune palestinian Al-Aqsa, a fost distrus. Este a treia clădire majoră din care a fost distrusă în urma atacurilor aeriene israeliene

 

35 de persoane au fost ucise în Fâșia Gaza și 5 în Israel, după cele mai dure tiruri aeriene din ultimii ani.

Aceasta este cea mai gravă confruntare dintre Israel și Hamas de la războiul din 2014 din Gaza, provocând îngrijorări la nivel internațional că situația ar putea scăpa de sub control, potrivit hotnews.

SUA au anunțat că trimit un emisar în Orientul Mijlociu pentru a discuta cu liderii israelieni și palestinieni. Președintele Joe Biden cere oprirea violențelor.

Citește și: ”Bogdan Aurescu, mesaj pentru românii din Israel și Fâșia Gaza, în urma intensificării conflictului”