MENIU

Copil de 5 ani, TORTURAT de un adolescent dependent de droguri. Ce au descoperit anchetatorii despre agresor - Caz șocant

Agresiune - imagine de arhivă

Caz șocant în Capitală! Un băiețel de doar cinci ani a fost victima unui adolescent de 16 ani, dependent de droguri și alcool, cu probleme psihice diagnosticate și cu dese internări la psihiatrie. Zile la rând, micuțul a fost torturat. Mama copilului a întârziat să anunțe autoritățile de teamă ca băiețelul să nu-i fie luat de Protecția Copilului, ceea ce s-a și întâmplat în final. Urmează informații cu puternic impact emoțional.

Tortura la care a fost supus băiețelul de cinci ani s-a petrecut pe parcursul lunii decembrie a anului 2021, într-un apartament din Capitală, unde adolescentul obișnuia să vină frecvent în vizită la iubita sa, sora victimei, potrivit Ziare.com.

Când adulții nu erau acasă, adolescentul l-a agresat în mod repetat pe micuț, supunându-l la chinuri greu de imaginat.

Mai exact, acesta l-ar fi lovit cu pumnii și cu picioarele în diferite zone ale corpului, l-ar fi lovit cu o cratiţă din inox în zona capului, ar fi pulverizat un jet de spray aprins spre părul minorului, provocând-i pârlirea părului, l-ar fi lovit cu lanțul care reprezenta toarta unei genți în zona abdomenului şi a spatelui, l-ar fi lovit cu o chitară din plastic în diferite zone ale corpului, i-ar fi strâns degetele mari de la mâini folosind un patent de jucărie și l-ar fi ridicat pe umeri şi i-a dat drumul în cap. Aceste sunt însă doar o mică parte din torturile aplicate copilului de doar 5 ani.

Deși mama știa ce se petrece cu cel mic cât timp ea era plecată la serviciu, nu a anunțat poliția de teamă să nu-i fie luat copilul. Abia când situația a devenit gravă, femeia a decis să facă o filmare cu telefonul și să o trimită bunicii. Această femeie a fost cea care a luat măsuri și a anunțat poliția.

Agresorul, acum în vârstă de 18 ani, nu a fost condamnat la închisoare, deși faptele de care a fost acuzat erau pedepsite cu detenție de cel puțin 7 ani. Instanța a considerat că băiatul trebuie internat într-un spital de psihiatrie, având nevoie de tratament, nu de pază în penitenciar.

”O măsura privativă de libertate nu este adecvată pentru minor deoarece plasarea într-un centru educativ sau de detenţie ar reprezenta internarea într-un mediu ostil la acest moment pentru inculpat, iar o supraveghere din partea unui adult este mult mai eficace dacă acesta din urmă poate oferi şi asistenţă medicală, nu doar pază; de asemenea, gradul de imputabilitate a faptelor este redus pentru minor deoarece nu a ales el mediul şi factorii modelatori cu privire la dezvoltarea sa morală”, au motivat judecătorii din cadrul Judecătoriei Sector 3 București.

Din câte se pare, decizia vine pe fondul faptului că adolescentul este, la rândul lui, o victimă. Tatăl său nu a luat niciodată legătura cu el, iar mama ”a pierdut controlul”, fiind la rândul ei suferindă de afecțiuni psihice. În aceste condiții băitaul a crescut într-un centru de plasament,. unde se pare că a fost supus unor abuzuri, inclusiv sexuale.

”Există mai mult decât o suspiciune rezonabilă că inculpatul a fost supus ani la rândul unor forme grave de abuz sexual derulate asupra sa de o persoana pe care acesta o cunoştea drept naşul său, această din urmă persoană fiind condamnată în primă instanţă la 7 ani de închisoare pentru viol asupra inculpatului”, au motivate judecătorii, potrivit sursei citate.