MENIU

Convinși că-i apără de COVID, românii golesc farmaciile de suplimente alimentare. Avertismentul medicilor

Sursa foto: Pixabay

Teama de COVID și accesul limitat la sistemul de sănătate în perioada pandemiei i-au făcut pe români să înghită tot mai multe suplimente alimentare.

În ultimul an, consumul de vitamine, minerale și suplimente a crescut cu 16% și aproape că nu există adult care să nu aibă în casă astfel de pastile. Medicii atrag atenția însă că excesul de suplimente este periculos pentru sănătate.

Șapte din zece români iau zilnic suplimente alimentare ca să prevină apariția unor probleme de sănatate, arată studiul făcut de o companie de cercetare de piață, care a analizat piața acestor produse.

Vitaminele sunt cel mai des folosite. Urmează suplimentele pentru imunitate și cele pentru gripă și răceală, apoi cele pentru ficat, digestie și probioticele.

Accesul limitat la sistemul de sănătate în această perioadă a acutizat teama românilor de a se îmbolnăvi. Studiul arată că 77% dintre români declară că preferă să prevină apariția oricărei probleme de sănătate prin folosirea de suplimente alimentare.

În ultimul an, consumul de vitamine și suplimente a crescut cu 16%. 81% dintre consumatorii români, spun autorii cercetării, au luat în ultimele trei luni vitamine și minerale, iar 70% au luat suplimente alimentare pentru a-și întări sistemul imunitar.

Cercetarea arată că bărbații se tratează în mai mare masură cu astfel de pastile decât femeile.

Studiul privind consumul de suplimente alimentare a fost făcut pe un eșantion de 1.014 de participanți, reprezentativ pentru populația adultă din România. Cercetarea are o eroare de +/- 3,1%.

Mai multe articole despre:
covid suplimente alimentare farmacii