MENIU

Contului lui Trump ar putea rămâne PERMANENT închis. Explicația lui Ned Segal, directorul financiar al companiei

Suspendare cont Twitter Trump

Compania online Twitter a anunţat, astăzi, că intenţionează să menţină permanent blocarea contului pe platforma de microblogging al fostului preşedinte american, Donald Trump, indiferent dacă va candida în scrutinul prezidenţial din 2024 sau nu.

Într-un interviu acordat CNBC, directorul financiar al Twitter, Ned Segal, răspuns unei întrebări legate de posibilitatea reactivării contului lui Donald Trump, în cazul în care acesta ar candida din nou şi ar fi ales preşedinte al SUA: "Conform modului în care funcţionează politicile noastre, atunci când eşti eliminat de pe platformă, eşti eliminat indiferent dacă eşti comentator, director financiar, fost sau actual oficial".

Potrivit lui Ned Segal, politicile companiei unt menite să asigure că oamenii nu instigă la violenţă, iar dacă cineva face acest lucru, va trebui să îl eliminăm din platformă. "Politicile noastre nu permit revenirea acestor persoane", a explicat oficialul.

Întrebat explicit dacă răspunsul este negativ, Ned Segal a precizat: "A fost eliminat când era preşedinte şi nu ar fi nicio diferenţă pentru cineva care a fost oficial public".

Compania Twitter a anunțat, pe 9 ianuarie, că a suspendat permanent contul președintelui american Donald Trump din cauza riscurilor unor noi instigări la violență în urma asaltului asupra clădirii Capitoliului de către sute de susținători ai săi.
 

„După o atentă analiză a recentelor mesaje de pe contul @realDonaldTrump și a contextului din jurul lor, am suspendat permanent contul din cauza riscului de noi instigări la violență", a transmis compania printr-un mesaj.

Companiile de social media au luat măsuri mai stricte de control asupra conturilor lui Trump pe fondul incidentelor violente din 6 ianuarie.