MENIU

Controverse în jurul morții celui mai BOGAT român. Cine era, de fapt, Mircea Popescu, milionarul în Bitcoin

Mircea Popescu

Moartea celui mai influent român din lumea Criptomonedelor a fost confirmată. Familia nu a cerut deocamdată asistență consulară și nu se știe dacă sunt persoane care au acces la averea lui în Bitcoin. Mircea Popescu a fost singurul care a deținut vreodată 1 milion de Bitcoin, conform propriilor declarații, dar și ale apropiaților acestuia.  

Moartea lui Mircea Popescu a fost confirmată și de femeile cu care acesta a avut relații. Milionarul s-a înecat în apele învolburate de pe plaja Hermosa, celebră pentru valurile puternice unde surff-erii se aventurează. Moartea românului pe 24 iunie a fost confirmată și de Ministerul Afacerilor Externe.

Mircea Popescu a declarat că este singurul om care a acumulat un milion de Bitcoin. La acest moment înseamnă o avere de peste 34 de miliarde de dolari, depășindu-l de aproape 5 ori pe Daniel Dines, cel mai bogat român conform Forbes. Numai că investițiile sale și toate criptomonedele rămân blocate în portofelele virtuale, asta dacă nu cumva, vreunul dintre apropiații săi are acces la conturi.

Programator, investitor și cercetător, Mircea Popescu a crescut în Cluj-Napoca și a plecat în Statele Unite unde a locuit o vreme. Ulterior, a trăit și în Mexic, Costa Rica și Egipt. Din 2011 acesta a început să scrie despre Bitcoin, a creat mai multe bloguri, iar în scurt timp a fondat și una dintre primele platforme de trazacționare de criptomonede.

În tinerețe, a studiat filosofia și antropologia, era un nonconformist. Nu era foarte social, dar avea un blog unde aborda diverse teme de călătorii, de comedie, filosofice și chiar erotice.

Pe blogul său are și povești sexuale unde spunea despre el că este un dominator, iar femeile sale îl numesc „Stăpânul”. În urmă cu doi ani, acesta defila prin centrul Timișoarei alături de două femei pe care le ținea în lesă.

Mircea Popescu a venit cu „teoria maximalismului bitcoin”, care susținea că în viitor acesta va fi singurul activ digital care va fi necesar, iar toate celelalte criptomonede fiind inferioare, lucru care se confirmă la ora actuală. 

Mai multe articole despre:
mircea popescu mircea popescu bitcoin