MENIU

Contrast meteorologic în România: Două anotimpuri în aceeași zi! ANM: prognoza meteo actualizată

Contrast meteorologic în România: Două anotimpuri în aceeași zi! ANM: prognoza meteo actualizată

România a experimentat o schimbare remarcabilă de vreme, înregistrând temperaturi distincte în aceeași zi. În timp ce unele zone se confruntă în continuare cu vreme severă, incluzând avertizări de Cod Portocaliu de vânt, în București și alte orașe ale țării, sunt temperaturi de primăvară deja.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat prognoza meteo actualizată.

„Confirmăm cele 20°C înregistrate astăzi la Bechet, București, Afumaţi și Zimnicea. La munte, la stațiile din partea de sud-sud-est a țării, valori de 18-19°C,  15°C-17°C pe litoral.

Săptămâna de altfel care tocmai a debutat, va fi o săptămână deosebit de caldă, cu valori la nivelul maximelor între 12°C până la 19°C, inclusiv în Capitală, o maximă de 18-19°C.

Însă mai rămân de interes, astăzi, intensificările de vânt, acolo unde până în această seară, la ora 22:00 vorbim de un Cod Portocaliu ce vizează zona montană înalta, altitudinile mai mari de 1.700m din Carpații Meridionali și de Curbură, unde intensificările vântului la rafală pot depăși 110-120km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

De mâine dimineață, de la ora 10:00 până poimâine, la ora 10:00 va mai rămâne în vigoare o atenționare meteorologică de Cod Galben ce vizează de această dată nordul Crișanei, Maramureșul, Dobrogea, nord-estul și estul Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei, dar și zone din Moldova, pentru că rafalele de vânt rămân în continuare de interes.

Vorbim de viteze de 55-60km/h, iar la munte, în zona înaltă, în continuare viteze de 90-100km/h", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la un post TV.

Mai multe articole despre:
meteo anotimpuri prognoza meteo vreme