MENIU

Contractul privatizării PETROM - George Păunescu: Americanii au fost eliminați pentru că puteau cerceta fraudele

Contractul privatizării PETROM

George Constantin Păunescu dezvăluie motivul pentru care SUA s-a regăsit în clauzele austriecilor în contractul de privatizare PETROM. Nimeni nu-și dorea să se afle pe unde ajung șpăgile și cum se fac ilegalitățile, iar sistemele americanilor antifraudă le-ar fi stricat planurile. 

Întrebat cine își dorea atât de tare eliminarea americanilor din privatizarea Petrom, George Păunescu a spus: „Borfașii, politicienii inconștienți și politicienii incompetenți. De ce țineau austriecii să nu fie americanii implicați? America, dacă vrei să ascunzi banii, ești descoperit din primul moment. Nu ai cum să te ascunzi. În America, orice tentativă de a denatura cu o miime realitatea asupra unei operațiuni e echivalent cu tentativa de a fura întreaga afacere. Este anticonstituțional, anti practică comercială, este un act de.... tradare? Pot să zici de trădare. E un act de denigrare totală.

Intreprinzătorii din America au niște legi drastice cum lucrează ei pentru obținearea unei licitații sau investiții. Nu pot face cum face un rus sau un francez și alții. Dacă ai de-a face cu analfabeți... dacă ai de-a face cu imorali sau cu luptătorii de guerilă înregistrați în junglă, e normal”.

De ce nu s-a ținut cont de informarea SRI?

„SRI nu a făcut o acuzare pentru o mișcare a unei firme, a zis: din punctul nostru de vedere cei care se ocupă să fie atenți că s-au făcut abateri de la utilizarea formulelor de calcul de evaluare conform tehnologiei internaționale, nu suntem noi primii, au vândut-o cei din Marea Mexicului și în alte părți nu poate nimeni să justifice de ce n-au folosit informarea de la SRI”, a spus George Păunescu.

Mai multe articole despre:
george paunescu interviu contract privatizare petrom