MENIU

Contrabandist de țigări, prins de polițiști. Aproape 270.000 de țigarete, confiscate

Aproape 270.000 de țigarete nemarcate au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, de polițiștii din Bihor de la un bărbat, din județul Arad, care le transporta cu o autoutilitară. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar bărbatul a fost reținut.

“La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 11.45, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au depistat în trafic, pe raza localității bihorene Gepiu, un bărbat care conducea o autoutilitară  cu care transporta țigarete”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, în habitaclul acestuia au fost identificate 269.600 de țigarete (13.480 de pachete), nemarcate corespunzător sau pe care erau aplicate timbre fiscale emise de autoritățile altui stat.

Prejudiciul cauzat bugetului statului este estimat la aproximativ 134.000 de lei.

Polițiștii au întocmit dosar penal bărbatului, de 31 de ani, din localitatea Zerind, județul Arad, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”deținere de către o persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita 10.000 țigarete”.

Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor.

Față de cel în cauză a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, urmând ca în cursul zilei de astăzi acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celui în cauză.

Mai multe articole despre:
IGPR Poliţia Română ţigări confiscate