MENIU

Consumul de droguri, o adevărată problemă în rândul tinerilor în România

Foto cu caracter ilustrativ / Profi Media

Consumul de droguri a devenit o adevărată problemă în rândul tinerilor în România. Un studiu publicat de Agenția Națională Antidrog arată că din o mie de tineri prezenți la festivaluri sau concerte, 120 spun că au consumat droguri. De altfel, unii mărturisesc că erau sub influența substanțelor interzise chiar în momentul realizării sondajului. 

În România consumul de cocaină, dar și de alte substanțe s-a extins. Studiul făcut de Agenția Națională Antidrog luna trecută ne arată că drogurile se vând peste tot în țara noastră. Inclusiv în licee, la petreceri, festivaluri sau locuri de muncă există consumatori.

Anul acesta numai la festivalul UNTOLD oamenii legii au făcut capturi impresionante de droguri, iar acest lucru se întâmplă în fiecare an în țara noastră, atunci când la astfel de evenimente cu public numeros pătrund cantități mari de stupefiante. La festivalul SAGA din Capitală un tânăr a murit din cauza consumului excesiv de droguri și mai multe persoane au ajuns în stare gravă la spital din același motiv.

Atunci când sunt întrebați de ce consumă substanțe interzise, 20% dintre tineri spun că pentru relaxare, iar alți 14,5% din curiozitate. Totodată, 12,7% dintre adolescenți nu au un motiv bine stabilit pentru consumul de droguri.

Motivele invocate pentru consumul de droguri

- 19,8% pentru relaxare

- 14,5% din curiozitate

- 12,7% fără motiv

Sursa: Agenția Națională Antidrog

În ceea ce privește metoda de procurare, peste 40% dintre adolescenți au spus că au primit drogurile, în timp ce aproximativ 27% au susținut că le-au luat de la cunoscuți, potrivit studiului realizat de Agentia Nationala Antidrog.

Adolescenții care consumă droguri spun că nu o fac doar înainte sau în timpul petrecerilor, ci și la sfârșitul orelor de curs. Cifrele oficiale arată că peste un milion de români sunt dependenți de droguri sau au consumat ocazional. În Capitală, unul din patru bucureșteni a încercat măcar o dată stupefiante. 

Mai multe articole despre:
consum droguri