MENIU

Cea mai profitabilă afacere din București

Una dintre cele mai profitabile afaceri din România - constructorii de apartamente în Bucureşti câştigă dublul banilor investiţi.

Dezvoltatorii imobiliari câştigă un euro pentru fiecare euro investit în construcţia de apartamente în Bucureşti, după ce în 2007-2008 profitul era de trei ori mai mare decât investiţia, a declarat Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Sectorului 3, potrivit Mediafax.

"Pentru un euro investit acum în imobiliare, în Bucureşti, câştigul este de 100%. Încă este foarte rentabil. Până în 2008 câştigul dezvoltatorilor era de 300%. În acei ani preţurile apartamentelor erau mult mai mari, iar coeficientul de construire intensivă pe teren era şi el mult mai mare", a explicat Dumitraşcu.

El crede că la apartamentele vechi preţurile vor scădea în continuare.

"Aceste apartamente se vor devaloriza progresiv, iar în următorii doi ani această scădere se va menţine, din cauza uzurii inevitabile a acestor spaţii, dar şi a calităţii mult mai ridicate a spaţiilor care se construiesc. Acum încă se vând apartamente vechi în zone bune de locuit cu 1.000 de euro metrul pătrat, or cu aceşti bani se cumpără o cu totul altă calitate într-un ansamblu nou. Sunt dezvoltatori care îţi dau şi o maşină sau mobilă în banii ăştia", a afirmat arhitectul.

Mai multe articole despre:
construcţii apartamente imobiliare