MENIU

Constantin Bălăceanu Stolnici, sărbătorit la 99 de ani - Ceremonie și slujbă oficiată în onoarea sa

Constantin Bălăceanu Stolnici

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici împlinește astăzi 99 de ani. În onoarea sa, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală a avut loc o ceremonie, iar cu această ocazie s-a săvârșit și o slujbă oficiată de o delegație din partea Patriarhiei.

Constantin Bălăceanu-Stolnici împlinește, miercuri, 99 de ani. Acesta s-a născut pe 6 iulie 1923, la București, fiind descendent al vechii familii boiereşti a Bălăcenilor, care a aparținut nobilimii, cu origini în secolul al XIII-lea, şi căreia, în secolul al XVII-lea, aula imperială vieneză – Leopold I – i-a conferit titlul de conte al Sfântului Imperiu Romano-German și i-a concesionat stema. „Bălăcenii” au fost mari ctitori de biserici, ridicând nu mai puţin de 16 lăcaşuri de cult.

Constantin Bălăceanu-Stolnici este un om de știință român, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România.

Este, de asemenea, Director de Onoare al Institutului de Antropologie "Fr. I. Rainer" al Academiei Române și Președintele de Onoare al Societății Academice de Antropologie. Descendent al Bălăcenilor, veche familie boierească aparținând nobilimii pământene, căreia în secolul al XVII-lea aula imperială vieneză i-a conferit titlul de conte al Sfântului Imperiu Romano-German și i-a concesionat stema. 

Mai multe articole despre:
balaceanu stolnici sarbatorit