MENIU

Consiliul General nu a ales viceprimarii Capitalei. Motivul anunțat de primarul Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Consiliul General al Municipiului București nu și-a ales încă viceprimarii, la peste două luni de la alegerile locale. Cei doi viceprimari ai Capitalei nu au putut fi aleși nici în prima ședință a Consiliului, pentru că instanța încă nu a finalizat validarea mandatelor pentru toți consilierii generali. 

 

„Încă nu suntem în format complet, nu s-a încheiat litigiul privind validarea consilierilor”, a declarat primarul general, Nicușor Dan, la începutul ședinței de marți după-amiază.

Viceprimarii nu pot fi aleși până nu sunt validați toți cei 55 de consilieri generali. Propunerea PNL pentru funcția de viceprimar este Stelian Bujduveanu, iar a USR-PLUS - Vlad Voiculescu.

Din cauza prevederilor Codului Administrativ, a modificărilor legislative făcute de Guvernul Orban și a unor contestații,  viceprimarii nu au putut fi aleși nici la două luni de la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Consiliul General al Municipiului București s-a reunit, marți, în prima ședință, cu 14 puncte pe ordinea de zi.

Citește și Prima ședință a Consiliului General al Capitalei condusă de Nicușor Dan: Sprijin de urgență pentru instituțiile culturale independente