MENIU

Consiliul Fiscal dezminte acuzațiile lui Ponta, privind plata salariilor câștigate în instanță

Președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, a răspuns acuzațiilor aduse de premierul Victor Ponta, subliniind că membrii instituției nu au susținut că Executivul nu ar trebui să plătească drepturile salariale, câștigate în instanță de unii bugetari, precum și unele arierate, potrivit ziare.com.

"Noi (Consiliul Fiscal - n.red.) nu am spus că nu vrem să se plătească acele obligații, sunt stabilite de justiție și trebuiau achitate în 2015, când erau programate", a spus Ionuț Dumitru, referitor la acuzațiile premierului Victor Ponta, făcute miercuri, la debutul ședinței de Guvern.
În ceea ce privește cea de-a treia rectificare bugetară, președintele CF a amintit că "legea ne dă dreptul doar la două (într-un an - n.red.) și că încalcă legea MFP, care nu permite o rectificare în decembrie, precum și multe alte articole".
Pe de altă parte, Ionuț Dumitru a susținut că trebuie să ținem minte că Executivul a motivat că ia această decizie, în contextul nerealizării cheltuielilor cu investițiile publice.
"Practic, Executivul încearcă să degreveze anul 2015, aducând o parte din cheltuielile, de atunci, în 2014, însă noi am atras atenția că nu ajută deficitul pentru anul viitor, care trebuie să ajungă la 1,4%, după standarde europene. Nu e ajutat decât foarte puțin de această decizie, însă realitatea e că noi nu am făcut investiții publice și, de aceea, avem excedent după zece luni", a punctat președintele Consiliului Fiscal, care consideră că s-au încălcat foarte multe reguli.
Astfel, Ionuț Dumitru este de parere că a treia rectificare bugetară nu era necesară, având în vedere că nu au existat schimbări importante, reiterând faptul că "neefectuarea investițiilor publice nu e de dorit".

 

Mai multe pe ziare.com.