MENIU

Consilierii lui Putin au încetat să-i mai dea vești proaste, ca să nu îl enerveze

Foto: Profimedia

Vladimir Putin nu primește informații reale despre eșecurile în invazia sa din Ucraina, deoarece subalternii săi nu vor să-l enerveze.

Afirmația a fost făcută de canalul Telegram al VCHK-OGPU, vestit prin relatările sale despre „secretele oficialilor, oligarhilor și gangsterilor” din Rusia.

Într-o postare de duminică, canalul a citat o sursă „familiară cu situația” spunând că „vești proaste, în special despre război, nu i-au mai fost raportate lui Putin „pentru că l-ar enerva extrem de mult”.

Liderul rus i-ar spune apoi celui care dă veștile proaste că se află sub influența „propagandei occidentale”. care a spus că cei care au raportat succese vor păstra „accesul constant” la Putin.

„Pur și simplu au încetat să-i aducă vești proaste lui Putin pentru că președintele nu vrea să le audă”, a adăugat VCHK-OGPU, într-o postare preluată de Newsweek.

Postarea a fost distribuită de postul de știri Nexta, care a adăugat: „Faptul că Putin stă într-o bulă informațională și nu vrea să se supere cu știri negative, dar adevărate, despre război, este departe de a fi o știre”.

„Mult mai interesant este faptul că rușii sunt trimiși la moarte de un bunic nebun, rupt complet de realitate, dar parcă nici nu îl deranjează”.

Nu este primul raport conform căruia lui Putin nu i s-au oferit toate detaliile despre ceea ce se întâmpla în prima linie în invazia sa.

În martie, oficialii serviciilor de informații americane au declarat că Putin a fost dezinformat de consilierii săi cu privire la performanța slabă a trupelor sale, potrivit The Associated Press.

Președintele Joe Biden a declarat în martie că Putin „pare a fi auto-izolat” și că există indicii că „ar fi concediat sau arestat la domiciliu pe unii dintre consilierii săi”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kate Bedingfield, a declarat că SUA dețin informații că Putin „s-a simțit indus în eroare de armata rusă”, ceea ce a provocat tensiuni între el și conducerea sa militară”.

În februarie, analistul militar Rob Lee a declarat pentru Radio Europa Liberă, că Putin „nu vrea să primească vești proaste”, ceea ce înseamnă că generalii ruși vor „vești bune” de la subalternii lor și că întregul proces al minciunii merge pe linie”.

„Aceasta înseamnă că uneori băieții vor minți doar despre lucruri pentru a-și păstra pozițiile”, a spus oficialul american pentru presa.

Mai multe articole despre:
vladimir putin consilieri razboi razboi ucraina