MENIU

Consilierii generali ai Capitalei au votat compania care ar urma să preia RADET

Soarta RADET, decisă astăzi. Intră sau nu în faliment?

Consilierii generali ai Primariei Capitalei au votat, din nou, luni, înfiinţarea unor companii care să preia activitatea RADET, care se afla la un pas de colaps.

Compania Municipala Termoenergetica si Compania Municipala Energetica Servicii Bucuresti ar urma să continue serviciul de alimentare cu energie termica, conform proiectului aflat pe ordinea de zi, citat de agerpres.

In februarie, CGMB adoptase cu 37 de voturi pentru (inclusiv de la PNL), 6 abtineri si 6 voturi impotriva (de la USR), divizarea Companiei Municipale Energetica SA (declarata ilegala de Curtea de Apel Bucuresti) in doua societati: Termoenergetica, cea care va prelua activitatea RADET si Energetica Servicii Bucuresti SA, dar votul a fost anulat pentru conflict de interese.

Un alt proiect adoptat prevede că activitatea RADET Bucuresti va fi asigurata in regim de continuitate, până la preluarea de către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA.

Înfiinţarea celor 22 de companii municipale, deci inclusiv Termoenergetica SA, a fost declarate ilegală de Curtea de Apel Bucureşti şi, in consecinta, nu mai poate prelua activitatea societatilor aflate in insolvenţă, potrivit ziare.com.

Mai multe articole despre:
energie RADET termoficare Gabriela Firea